Parkmobile: Minder parkeeracties na nieuwe, gedeeltelijke lockdown

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
In de week na de aanscherping van de coronamaatregelen is het aantal parkeertransacties in met name de vier grote steden in Nederland fors teruggelopen. Dat blijkt uit cijfers van parkeerapp Parkmobile. Het bedrijf ziet een daling van 12 procent en in de avonduren is het aantal parkeeracties teruggelopen met 51 procent. Dit meldt BNR. 

Volgens Esther van der Meer, managing director van Parkmobile, laten de cijfers zien dat de gedeeltelijke lockdown die vorige week werd afgekondigd, echt effect heeft. Dat in tegenstelling tot de persconferentie op 29 september toen volgens Parkmobile nauwelijks verschil merkbaar was in het aantal parkeerbewegingen van Nederlanders.

Nauwelijks effect na eerdere maatregelen

In tegenstelling tot nu meden mensen een week na de maatregelen van 29 september de steden niet afgaande op het aantal parkeertransacties; in Rotterdam en Den Haag bleef het aantal nagenoeg hetzelfde (+0,3 procent en -0,8 procent). De ‘grootste’ daling in parkeertransacties was in Amsterdam te vinden met 2,2 procent. Op landelijk niveau daalde het aantal met een nihil percentage, namelijk 0,8 procent.

Door: Nationale Transportgids