KNMI geeft code geel af voor noordwesten, kans op verkeershinder

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Het KNMI heeft voor vandaag opnieuw code geel afgegeven voor het noordwesten van Nederland. Op meerdere plaatsen kan, net als gister, weer hand gaan regenen met neerslaghoeveelheden tussen de 20 en 40 millimeter.  Dit kan aanleiding geven tot wateroverlast en verkeershinder. Dit meldt het KNMI.

In het noordwesten van het land is de afgelopen dag veel regen gevallen (30-60 mm). Ook vandaag kan het op meerdere plaatsen weer hard gaan regenen met grote  neerslaghoeveelheden. Pas in de nacht naar woensdag nemen zowel de intensiteit als het aantal buien langzaam af. De maxima liggen rond 14°C.

De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, lokaal soms hard. In het noordwestelijk kustgebied wordt de wind in de middag tijdelijk zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht is het zwaar bewolkt en trekken er buien van west naar oost over het land. Hierbij kan vooral aan de kust onweer voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Door: Nationale Transportgids