Utrecht werkt aan verbetering regionale fietsroutes

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
De provincie Utrecht en de regio U10 gaan samen aan de slag met het verbeteren van regionale fietsroutes. De U10-gemeenten en gemeenten De Ronde Venen, Lopik, Montfoort en Oudewater hebben tot en met 2023 ruim vijftig fietsprojecten op de agenda staan om het regionaal fietsnetwerk te verbeteren, variërend van de aanleg van fietsstraten tot het aanpakken van onveilige verkeerssituaties. Dit meldt de provincie Utrecht.

De komende jaren investeert de provincie 47 miljoen euro in bijdragen aan gemeenten voor regionale fietsroutes en snelfietsroutes. Een flink deel daarvan is voor verbeteringen in U10-gemeenten. In een intentieovereenkomst geven de gemeenten aan met welke projecten zij graag aan de slag willen en de provincie op haar beurt hoe zij de gemeenten daarbij kan ondersteunen. Dit geeft beide partijen duidelijkheid welke projecten opgepakt kunnen worden. Hiervoor is inmiddels een prioriteitenlijst gemaakt.

Forse fietsambities

“Samen hebben we forse fietsambities en het geld om te investeren. Dat is fijn, juist in deze tijd. Voor het eerst zijn er zelfs meer plannen dan we nu aan kunnen. Dat toont het enthousiasme bij gemeenten en helpt om serieuze stappen te zetten”, aldus gedeputeerde mobiliteit Arne Schaddelee.

Door: Nationale Transportgids