Urker wethouder opgestapt na drugssmokkelkwestie zoon

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
De in opspraak geraakte wethouder van de gemeente Urk, Geert Post, is gisteravond opgestapt. Zijn positie was onhoudbaar geworden nadat hij begin augustus onder vuur kwam te liggen over het verzwijgen van een functie bij het transportbedrijf van zijn zoon. Post’ zoon was toen net gearresteerd nadat de Britse douane meer dan 400 kilo harddrugs had gevonden tussen een lading bloemen in zijn vrachtwagen. Dit melden de NOS en het AD.

Post, die sinds 2010 namens de SGP wethouder van Economische zaken en Visserij was in Urk, had naar eigen zeggen wel kunnen aanblijven, maar is bang dat “wat in 2020 is gebeurd  iedere keer voor mijn voeten wordt geworpen. En dat wil ik mijn gezin, mijzelf, de SGP en onze prachtige gemeente Urk niet aandoen”, zo liet hij tijdens de vergadering weten.

Onafhankelijk onderzoek

De speciaal ingelaste vergadering was georganiseerd om het onafhankelijke integriteitsonderzoek dat naar hem was ingesteld te bespreken. Maar nadat Post gisteravond zijn opstappen bekend had gemaakt verliet hij het gemeentehuis en ging niet meer met de raad in debat.

Drugslading

De 32-jarige zoon van Post werd eind juli in Calais, maar op Brits grondgebied, opgepakt door de douane nadat er in zijn trailer ruim 250 kilo cocaïne en 170 kilo speed was gevonden. De drugs had volgens de Britse politie een straatwaarde van bijna 16 miljoen euro. In het onderzoek dat volgde op de aanhouding kwam al gauw naar voren dat de wethouder werkte als vervoersmanager in het bedrijf. De zoon van post zit nog in de cel en komt in januari voor de rechter.

Door: Nationale Transportgids