Eerste nieuwe MAN TGX voor G. van den Brink Transport

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
Familiebedrijf G. van den Brink Transport uit Nijkerkerveen heeft als een van de eerste de nieuwe generatie MAN TGX in ontvangst genomen. Het gaat om een TGX 18.470 trekker met de grootste GX-cabine die ingezet wordt voor nationale distributie. Dit meldt MAN Truck en Bus. 

Bij Van den Brink vormt nu de derde generatie de directie van het bedrijf. “Aan het begin van deze eeuw zijn we ons gaan bezighouden met het stukgoedvervoer waar we nu groot in zijn. Voor die tijd reden we voornamelijk vee”, legt Gert van den Brink uit. “In die tijd kwam bij ons ook MAN in beeld. We reden ook met andere merken, maar MAN maakte van meet af aan de gewenste indruk. Het merk is sindsdien altijd een belangrijke steunpilaar van ons wagenpark gebleven”, zegt Van den Brink.

Aangenaam voor de chauffeur

Gert van den Brink hoeft dan ook niet lang na te denken hoe hij over de nieuwe MAN denkt. “Deze truck heeft heel veel nieuwe techniek meegekregen. Zo mogelijk is er nog beter nagedacht om het de chauffeur zo aangenaam mogelijk te maken. Dit zien we terug in het luxe bed, de grote koelkast en de airco climatronic met geïntegreerde standairco. Tal van elektronische systemen, zoals adaptive cruise control met stop and go, efficiënt cruise, lane return assist en het nieuwe LCS-systeem met de dodehoekassistent, die signalen geeft in de A-stijlen van de truck,wanneer er een object in de dode hoek of zich naast het voertuig bevinden vergroten de veiligheid”, zegt Van den Brink,

Maximale uitstraling

In samenspraak met Roordink Bedrijfswagens, de vaste leverancier van het bedrijf, is de nieuwe TGX van een extra LED lampenset voorzien en van een bijpassende zonneklep, voor een maximale uitstraling.
De nieuwe MAN wordt 24 uur per dag en vijf dagen per week ingezet op routes tussen Noord- en Zuid-Nederland. Daarvoor is de MAN gekoppeld aan een nieuwe trailer die is voorzien van een gestuurde as en een schuifdak.

Door: Nationale Transportgids