Bestuurder rijdt in 9 minuten van Rotterdam naar Breda en zet video online

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Een automobilist die met een snelheid van bijna 300 kilometer per uur van Rotterdam naar Breda raasde heeft deze dollemansrit gefilmd en online gezet op zijn openbare Tiktok-account. Dat maakt het voor de politie een stuk makkelijker om hem te vinden. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

“Dit soort filmpjes zijn onverstandig. Heel erg onverstandig”, aldus de politie. De politiewoordvoerder van Zeeland-West-Brabant Eric Passchier noemt het bovendien ‘levensgevaarlijk’: “Niet alleen de onverstandige actie van de bestuurder, maar ook is er een kans dat anderen het na gaan doen.” Er doen zich steeds vaker dit soort incidenten voor, vertelt Passchier, deels omdat automobilisten elkaar willen aftroeven door ‘records te breken’.

50 kilometer in negen minuten

De bestuurder van het filmpje in kwestie reed in negen minuten van Rotterdam naar Breda over de A16. Dit is een afstand van 50 kilometer, waar normaal gesproken zo’n 36 minuten over wordt gedaan. “Soms het is de werkelijke situatie anders dan op het eerste gezicht lijkt, maar het filmpje is zeker aanleiding geweest voor ons om onderzoek te doen”, aldus Passchier. “Ik hoop dat wij hem snel vinden. En niet dat dat pas is als hij ergens tegen een boom staat met zijn auto.”

Door: Nationale Transportgids