Verenigde Eigen Vervoerders B.V. failliet verklaard, maar rijdt toch door

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Deze week is Verenigde Eigen Vervoerders B.V. uit Emmen failliet verklaard. Begin dit jaar stond dit bedrijf nog bekend als Brinkman Trans Holland, maar na een fusie met Hartman Expeditie besloot men onder een nieuwe naam verder te gaan. Ondanks het faillissement gaan de vervoersactiviteiten van het bedrijf nog door, en de bestuurders overwegen naar de rechter te stappen vanwege de faillissementsverklaring. Dit meldt TTM.

Volgens Henk Ruis, de curator van het faillissement, is Verenigde Eigen Vervoerders B.V. “zo goed als leeg”. Hij licht toe tegenover TTM: “Er is geen personeel meer in dienst, er zijn geen activiteiten meer vanuit deze B.V. Wel was er volgens de bestuurders nog een schuld van 1,2 miljoen euro aan diverse eisers. Daar zijn regelingen voor getroffen, er resteerde nog een schuld van zo’n 150.000 euro. Een van de eisers, goed voor zo’n 18.000 euro, heeft nu het faillissement aangevraagd.”

Miscommunicatie

Het faillissement kwam voor de bestuurders van het bedrijf als een verrassing en Ruis vertelt dat de bestuurders van mening zijn dat het ingaat tegen de afspraken die zijn gemaakt. Daarom overwegen zij gerechtelijke stappen te ondernemen. “Het faillissement zou uitgesproken zijn vanwege miscommunicatie tussen het bedrijf en de schuldeiser”, aldus Ruis.

Door: Nationale Transportgids