Vanaf 2021 gelden er nieuwe regels voor Code 95

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Op 1 januari 2021 treedt de gewijzigde Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders in werking. De regels voor nascholing en cursussen worden hierdoor anders. Dit meldt TTM.

Vanaf 2021 wordt er bij een nascholingscyclus van 35 uur een limiet gesteld aan hoe vaak een nascholingscursus herhaald mag worden. Dat houdt in dat elke beroepschauffeur in een cyclus één cursus mag herhalen en dat de rest van de cursussen uniek moet zijn. Als een cursus voor meer dan zeven uur meetelt mag deze niet worden herhaald binnen een cyclus.

Opgeknipte cursussen en e-learning

Ook voor theoretische nascholingscursussen die verdeeld worden over meerdere dagen worden de regels aangescherpt. Chauffeurs die gebruik maken van zo’n cursus moeten zorgen dat ze deze op aaneengesloten dagen volgen (met uitzondering van zon- en feestdagen). Voor nascholingscursussen met e-learning en praktijktrainingen blijft wel de huidige regel van tien kalenderdagen van kracht. Binnen een nascholingscyclus van 35 uur komt er een limiet aan het aantal uren e-learning dat gevolgd mag worden. Deze limiet is twaalf uur.

Door: Nationale Transportgids