Rijkswaterstaat plaatst camera’s op knooppunt Heerenveen

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Rijkswaterstaat plaatst vanaf augustus zes camera’s op de snelwegen A7 en A32 bij knooppunt Heerenveen op A7/A32. Door de camera’s kan de veiligheid en doorstroming van het verkeer beter op afstand worden bewaakt. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Dit toezicht gebeurt vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Wolfheze. In geval van een incident zijn hulpdiensten snel ter plaatse, kunnen ze veilig hun werk doen en worden voertuigen snel weggehaald. De camera’s zijn voorzien van een privacyfilter zodat het gebied buiten de snelweg is afgeschermd. Het gebruik van dergelijke camera’s is een primeur in Friesland.

Werkzaamheden en hinder A7/A32

De werkzaamheden bij A7 en A32 starten op maandag 10 augustus en duren tot uiterlijk zondag 6 september. Begin september werken de camera’s. Om veilig te kunnen werken ondervindt het verkeer enige hinder. Overdag worden er vooral vluchtstroken afgezet. Van 10 tot 15 augustus worden er in de nacht een aantal verbindingsbogen gesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. De vertraging is minder dan tien minuten.

Door: Nationale Transportgids