5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

Door Van onze klanten
7 min
U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.
  1. Investeer in kwaliteit 

Het is verleidelijk om voor de goedkoopste optie te gaan. Begrijpelijk, maar vaak leidt dit op lange termijn tot hogere kosten. Lage offertes kunnen misleidend zijn of resulteren in deuren van mindere kwaliteit. Let op verborgen kosten voor installatie en onderhoud. Vraag om u heen naar ervaringen met leveranciers of merken die worden aangeboden, of kijk of er online reviews beschikbaar zijn.

  1. Controleer wat inbegrepen is. 

Bekijk zorgvuldig wat er allemaal is opgenomen in de prijs van de offerte. Montagekosten zouden duidelijk vermeld moeten zijn. Ontbreken deze details, dan kan dit wijzen op betrouwbaarheidsproblemen bij de leverancier. Dubbelcheck ook de afmetingen en bedieningsopties, zoals de aanwezigheid van een afstandsbediening.

  1. Nauwkeurige metingen 

Het correct opmeten van de deuropening vereist precisie. Meet op verschillende plekken en vergeet niet de boven- en zijruimtes, voor de juiste afmeting van de elektrische roldeur en de omliggende onderdelen. Professionele deurenbedrijven bieden veelal gratis inmeetservices om fouten te voorkomen.

  1. Onderhoudsbehoeften 

Informeer naar het onderhoud van de elektrische roldeur. Vraag bijvoorbeeld naar aanwezige balansveren, die regelmatig onderhoud en vervanging vereisen. Zorg ervoor dat de leverancier onderhoudsdiensten aanbiedt en duidelijke tarieven en planningen hanteert. 

  1. Storingen en Garantie

Zit er garantie op de deur? Controleer de voorwaarden voor de garantie. Ga ook na hoe de leverancier omgaat met storingen. Kunt u 24-uur per dag, 7 dagen per week een storingsdienst bellen? Geven zij garanties af over de aanrijtijd en kosten voor het oplossen van de storing? 

  1. Levertijd en planning 

Vraag altijd naar de geschatte levertijd en beschikbaarheid van monteurs. Door huidige omstandigheden kan de montage aanzienlijk vertraagd worden. Als tijd cruciaal is, kan dit een belangrijke factor zijn bij de keuze van een leverancier.

Bij de aankoop van elektrische roldeuren geldt, zoals bij elke aanschaf, neem de tijd, inspecteer de offerte grondig en vergelijk zowel prijs als product. Voel u vrij om elders informatie in te winnen als u zich niet comfortabel voelt bij een aanbieder, aangezien u waarschijnlijk een langdurige samenwerking aangaat.

Voor compacte, betrouwbare en onderhoudsvriendelijke elektrische roldeuren (zonder balansveren) kunt u terecht bij Rolflex. Het vakkundige montageteam zorgt voor installeren, onderhouden en repareren van uw roldeur. Bezoek www.rolflex.com voor meer informatie en plan direct een bezoek in van een verkoopmanager.