Files vermijden als ochtendmens

Door Johanne Levinsky
6 min
Wanneer je een fijne kantoorbaan hebt ben je wel bekend met de files waar je iedere dag mee te maken hebt. Als matineus kun je hier jouw voordeel halen. Door nog eerder op te staan kun je de ochtendspits vermijden en lekker vroeg starten met je werkzaamheden, mits je baas dat goed vindt. Nu vraag je je misschien af: wat is matineus? Een matineus is een ander woord voor ochtendmens. Iemand die dus iedere dag met gemak vroeg opstaat. Vaak hebben deze mensen niet eens een wekker nodig en hebben ze ook geen last van een ochtendhumeur. Voor deze mensen is het ontwijken van de ochtendspits dan ook geen moeite. Dit type mens vindt het juist fijn om echt vroeg te beginnen met werken. Hoe eerder het werk af is, hoe meer tijd je overhoudt de rest van de dag. Hiermee kun je ook weer de avondspits vermijden doordat je eerder naar huis kunt gaan.

Diverse werkzaamheden op het spoor

Een andere reden dat je misschien te laat zou komen op je werk of op school is door werkzaamheden aan het spoor. Ook dit kun je van tevoren goed in de gaten houden. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn en kan ervoor zorgen dat je urenlang op het station moet wachten tot je trein eindelijk gaat. Dit kan er wel voor zorgen dat je nieuwe mensen tegenkomt. Sommige mannen vallen op oudere vrouwen en zijn op zoek naar een milf voor een leuke avond. Het kan zomaar zijn dat je zo iemand op het perron tegenkomt. Wat is een milf? Dit is een oudere vrouw die er nog goed uitziet en waar je wel een beschuitje mee zou willen eten. Wanneer je beide toch op het perron moet wachten tot de trein komt, kun je net zo goed even een praatje maken om de tijd te doden.

Veilig de weg op

Hou het weer goed in de gaten wanneer je de weg op gaat. Of je nu naar je werk gaat of dat je ergens anders heen gaat. Zeker in de koudere maanden kan het erg glad zijn op de weg. Hierdoor kunnen er eerder ongelukken gebeuren. Kijk daarom altijd of er een weeralarm is afgegeven voor gladheid of ijzel. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart de weg op kunt. Ook wanneer je met de trein naar je werk gaat is het verstandig om het weer in de gaten te houden. Sneeuw en ijzel kunnen een reden zijn dat er geen treinen rijden of dat er veel vertraging is. Hiermee bestaat de kans dat je te laat op je werk of op school aankomt, of dat je er helemaal niet kunt komen. Check daarom van tevoren de berichten op NS.nl voordat je naar het station komt. Bekijk ook de nieuwe dienstregeling!

Op de fiets naar het werk of school

Naast het weer, files en werkzaamheden op het spoor kunnen ongelukken of wegwerkzaamheden er ook voor zorgen dat je rit naar het werk of school wat langer duren. Ook hier kun je slim op inspelen door van tevoren de wegwerkzaamheden op te zoeken. Hiermee bespaar je een hoop tijd. Ga je als fietser naar school of naar het werk. Ook dan kun je goed letten op gladheid en wegwerkzaamheden. Hiermee voorkom je ongelukken en voorkom je dat je een heel stuk moet omrijden omdat het fietspad of de weg is afgezet.