Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wirwar van regels voor tassen in vliegtuig

Door Johanne Levinsky
schedule 7 min
location_on [xx]km
Wirwar van regels voor tassen in vliegtuig
We weten allemaal wel dat je geen mes mee mag in de cabine van het vliegtuig. Maar wat voor tas mag nu wel mee in de cabine en welke moet in het bagageruim? Dit is een stuk minder goed geregeld dan je zou denken. De regels voor handbagage verschillen per maatschappij en soms zelfs per vliegveld.. Je kunt je mooie nieuwe dames laptoptas bijna altijd meenemen. Het wordt echter ingewikkeld als je meer spullen of iets anders wilt meenemen.

Welke tas wel

Wil je meer dan een tas meenemen als handbagage in het vliegtuig of een grotere tas, zoals bijvoorbeeld een weekendtas? Ga dan voor je vertrekt naar de website van je luchtvaartmaatschappij en bekijk daar de regels. Niet alleen de grootte verschilt per maatschappij, ook het aantal stuks handbagage dat je mee wilt nemen verschilt. Niet alleen per maatschappij maar soms ook per prijsklasse van je ticket. In 2015 heeft de internationale luchtvaartorganisatie IATA geprobeerd een norm voor bagage in te voeren die voor alle maatschappijen geldt. Alleen bagage van 55 centimeter lang, 35 centimeter breed en 20 centimeter diep zou nog in de cabine mogen, een stuk minder dan wat nu mag. Het voorstel werd afgewezen en dus blijft elke maatschappij een eigen beleid voor handbagage toepassen. Meestal staan de maximale dimensies ook op je ticket. Bij Transavia en KLM gelden nu dimensies van 55x35x25. Bij Corendon 55x40x25 en Lufthansa 55x40x23. En zo blijft het verschillen welke laptoptas, weekendtas of rugzak je in het vliegtuig mee kunt nemen.

Handtasje

Een heikel punt is ook het ‘persoonlijk item’ dat sommige maatschappijen als extra stuk bagage toestaan. Voor de een is dat een klein dames handtasje, maar voor de ander een dames laptoptas en voor weer een ander wellicht de weekendtas. Dus ook daar goed opletten en bij twijfel informeren bij je vliegtuigmaatschappij. Je kunt meer lezen over de luchtvaart om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Laptop altijd in cabine

Sommige zaken zijn wel internationaal geregeld. Je mag geen scherpe zaken mee en geen vloeistoffen meer dan 100 ml per verpakking met een maximum van 1 liter in totaal. Uitgezonderd zijn babyvoeding, medicijnen (met doktersrecept) en drank gekocht na de security check. Sommige spullen waarvan je misschien denkt dat het niet mee mag, mogen soms wel. Een vijl, pincet en een schaar mogen mee zolang ze niet langer dan zes centimeter zijn. Elektronica moet bij voorkeur mee in de cabine. Met name batterijen. Die mooie laptoptas gaat dus inclusief laptop mee in de cabine. Sterker nog, een laptop mag niet in het bagageruim mee.

Selfie stick soms ook niet

Elk voorwerp waarmee je iemand kunt verwonden is verboden in de cabine. Dit geldt dus niet alleen voor voorwerpen die scherp zijn, maar ook voor stompe voorwerpen. In het geval van knuppels is dit duidelijk. Maar wat de denken van een selfiestick of fotostatief? In Azië zijn krijg je op veel vliegvelden je selfiestick niet door de security en in andere landen ligt het maar net aan de medewerker of je selfiestick of statief mee naar het vliegtuig kan of niet. Wil je zeker zijn, stop het dan in je ruimbagage.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.

19 oktober '23 (15:44)

De voordelen van met een huurauto op vakantie

Wil je graag met de auto op vakantie, maar beschik je niet over een dusdanige kwalitatieve auto, dat een nieuwe auto kopen eigenlijk de enige optie is om veilig naar bijvoorbeeld het zuiden van Spanje te kunnen rijden? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer opties en hoef je dus niet direct een kapitaal uit te geven omdat je een nieuwe auto nodig hebt. Zo behoort het huren van een auto tot de mogelijkheden, maar kun je er ook gewoon voor kiezen om met het vliegtuig naar je bestemming te vliegen om daar vervolgens op het vliegveld je gehuurde auto in te laden en direct te kunnen vertrekken. Het huren van een auto doe je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel online bij Easyterra. Easyterra is actief in meerdere landen en staat garant voor service, kwaliteit en altijd de beste prijs. Omdat lang niet iedereen de voordelen van een vakantie met de auto ziet en zich vooral druk maakt om de vaak meer dan 10 uur die je moet rijden, hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

16 oktober '23 ( 9:51)

Urenregistratie- en personeelsplanning voor de transport

De transportsector draait om precisie, snelheid en flexibiliteit. Hiervoor is een strakke en tegelijktijdig flexibele personeelsplanning nodig. Het slim inzetten van middelen en personeel is cruciaal voor het behalen van deadlines, het minimaliseren van stilstand en het optimaliseren van de winstgevendheid. In dit artikel ontdek personeelsplanning software niet alleen werkuren bijhoudt, maar een bijzonder grote rol speelt in de bedrijfsprocessen van de transportwereld.

14 augustus '23 (15:18)

Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

  Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën. 

  14 maart '23 (16:04)

  Samenwerken met TransportPartner

  Samenwerken met TransportPartner betekent makkelijk en snel jouw zendingen versturen. Wij zijn een transportbedrijf, ontstaan uit een samenwerking van vier professionals. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen wij er gegarandeerd voor dat jouw transport goed en snel wordt verzonden en afgeleverd. Samenwerken met TransportPartner brengt een groot en ruim netwerk met zich mee. Hierdoor vinden wij altijd de gepaste oplossing, ook als je bijvoorbeeld bijzondere vracht wilt transporteren. Niks is te complex voor ons. Wij zorgen voor betrouwbaar en snel transport. De transportsector kent helaas obstakels. Samenwerken met TransportPartner zorgt ervoor dat jij altijd de juiste optie kiest. Wij bieden transportoplossingen binnen de volgende categorieën: Vracht, Koerierdiensten en Maatwerk & Expertise. Bij TransportPartner vinden wij het belangrijk om duidelijk te communiceren en het nakomen van afspraken. Daarnaast staan wij voor kwaliteit. Alle transporteurs moeten een onderzoek invullen waardoor hun kwaliteit getest wordt. Wij regelen jouw transportzaken en jij focust je op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Het logistieke gedeelte ligt in onze handen. Wij streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Doordat wij zelf geen transport uitvoeren, kunnen wij ons compleet focussen op jouw logistiek.

  07 maart '23 (15:14)

  Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

  Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.