Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Wirwar van regels voor tassen in vliegtuig

Door Johanne Levinsky
schedule 7 min
Wirwar van regels voor tassen in vliegtuig
We weten allemaal wel dat je geen mes mee mag in de cabine van het vliegtuig. Maar wat voor tas mag nu wel mee in de cabine en welke moet in het bagageruim? Dit is een stuk minder goed geregeld dan je zou denken. De regels voor handbagage verschillen per maatschappij en soms zelfs per vliegveld.. Je kunt je mooie nieuwe dames laptoptas bijna altijd meenemen. Het wordt echter ingewikkeld als je meer spullen of iets anders wilt meenemen.

Welke tas wel

Wil je meer dan een tas meenemen als handbagage in het vliegtuig of een grotere tas, zoals bijvoorbeeld een weekendtas? Ga dan voor je vertrekt naar de website van je luchtvaartmaatschappij en bekijk daar de regels. Niet alleen de grootte verschilt per maatschappij, ook het aantal stuks handbagage dat je mee wilt nemen verschilt. Niet alleen per maatschappij maar soms ook per prijsklasse van je ticket. In 2015 heeft de internationale luchtvaartorganisatie IATA geprobeerd een norm voor bagage in te voeren die voor alle maatschappijen geldt. Alleen bagage van 55 centimeter lang, 35 centimeter breed en 20 centimeter diep zou nog in de cabine mogen, een stuk minder dan wat nu mag. Het voorstel werd afgewezen en dus blijft elke maatschappij een eigen beleid voor handbagage toepassen. Meestal staan de maximale dimensies ook op je ticket. Bij Transavia en KLM gelden nu dimensies van 55x35x25. Bij Corendon 55x40x25 en Lufthansa 55x40x23. En zo blijft het verschillen welke laptoptas, weekendtas of rugzak je in het vliegtuig mee kunt nemen.

Handtasje

Een heikel punt is ook het ‘persoonlijk item’ dat sommige maatschappijen als extra stuk bagage toestaan. Voor de een is dat een klein dames handtasje, maar voor de ander een dames laptoptas en voor weer een ander wellicht de weekendtas. Dus ook daar goed opletten en bij twijfel informeren bij je vliegtuigmaatschappij. Je kunt meer lezen over de luchtvaart om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Laptop altijd in cabine

Sommige zaken zijn wel internationaal geregeld. Je mag geen scherpe zaken mee en geen vloeistoffen meer dan 100 ml per verpakking met een maximum van 1 liter in totaal. Uitgezonderd zijn babyvoeding, medicijnen (met doktersrecept) en drank gekocht na de security check. Sommige spullen waarvan je misschien denkt dat het niet mee mag, mogen soms wel. Een vijl, pincet en een schaar mogen mee zolang ze niet langer dan zes centimeter zijn. Elektronica moet bij voorkeur mee in de cabine. Met name batterijen. Die mooie laptoptas gaat dus inclusief laptop mee in de cabine. Sterker nog, een laptop mag niet in het bagageruim mee.

Selfie stick soms ook niet

Elk voorwerp waarmee je iemand kunt verwonden is verboden in de cabine. Dit geldt dus niet alleen voor voorwerpen die scherp zijn, maar ook voor stompe voorwerpen. In het geval van knuppels is dit duidelijk. Maar wat de denken van een selfiestick of fotostatief? In Azië zijn krijg je op veel vliegvelden je selfiestick niet door de security en in andere landen ligt het maar net aan de medewerker of je selfiestick of statief mee naar het vliegtuig kan of niet. Wil je zeker zijn, stop het dan in je ruimbagage.

01 juni '23 (13:35)

Ad Dollevoet BV neemt vijf nieuwe trekkers in gebruik

Eind september heeft Ad Dollevoet B.V. wederom een mooie aanschaf gedaan van 5 nieuwe DAF XG trekkers.

14 maart '23 (16:04)

Diensten van TransportPartner

De diensten van TransportPartner variëren in verschillende categorieën. Als bemiddelaar in het transport zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Met meer dan 15 jaar ervaring in de transportwereld, weten wij precies hoe wij jouw transport optimaal kunnen laten verlopen. Door onze veelzijdige diensten kunnen wij ervoor zorgen dat je op jouw gebied geholpen kan worden. De diensten van TransportPartner kunnen we onderverdelen in drie verschillende categorieën, namelijk: 

  Voor alle vragen over transport hebben wij het juiste antwoord. In dit artikel vind je een overzicht van de diensten van TransportPartner en wat wij te bieden hebben binnen deze categorieën. 

  14 maart '23 (16:04)

  Samenwerken met TransportPartner

  Samenwerken met TransportPartner betekent makkelijk en snel jouw zendingen versturen. Wij zijn een transportbedrijf, ontstaan uit een samenwerking van vier professionals. Met meer dan 15 jaar ervaring zorgen wij er gegarandeerd voor dat jouw transport goed en snel wordt verzonden en afgeleverd. Samenwerken met TransportPartner brengt een groot en ruim netwerk met zich mee. Hierdoor vinden wij altijd de gepaste oplossing, ook als je bijvoorbeeld bijzondere vracht wilt transporteren. Niks is te complex voor ons. Wij zorgen voor betrouwbaar en snel transport. De transportsector kent helaas obstakels. Samenwerken met TransportPartner zorgt ervoor dat jij altijd de juiste optie kiest. Wij bieden transportoplossingen binnen de volgende categorieën: Vracht, Koerierdiensten en Maatwerk & Expertise. Bij TransportPartner vinden wij het belangrijk om duidelijk te communiceren en het nakomen van afspraken. Daarnaast staan wij voor kwaliteit. Alle transporteurs moeten een onderzoek invullen waardoor hun kwaliteit getest wordt. Wij regelen jouw transportzaken en jij focust je op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Het logistieke gedeelte ligt in onze handen. Wij streven altijd naar optimale klanttevredenheid. Doordat wij zelf geen transport uitvoeren, kunnen wij ons compleet focussen op jouw logistiek.

  07 maart '23 (15:14)

  Wat is een tankpas en wat zijn de voordelen?

  Een tankpas werkt heel simpel en efficiënt. Het is een pas die geregistreerd staat op de naam van jouw bedrijf. Je werknemers kunnen met deze pas tanken. Na het tanken betaal je niet met een creditcard of bankpas, maar met je tankpas. Aan het eind van de afgesproken periode ontvang je een factuur van alles wat er met die pas getankt is. Een pas is voordelig en brengt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Vaak kan een tankpas gebruikt worden door heel Nederland bij elk soort tankstation. De werknemer hoeft niet meer te betalen. Het bedrijf krijgt een volledig overzicht per (afgesproken) periode. Wel zijn er veel verschillende soorten tankpassen. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken welke pas het best bij jouw bedrijf past. Er zijn passen die alleen maar bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden.

  02 februari '23 (13:57)

  Elektrische auto: de voordelen op een rij

  Overweeg je over te stappen op een elektrische auto? Je bent niet de enige. De elektrische auto is nog altijd bezig aan een stevige opmars. Uit blijkt dat de verkoop van elektrische auto’s afgelopen jaar steeg met meer dan 6%* ten opzichte van 2021. Daarmee ontdekken steeds meer mensen de voordelen van elektrisch rijden. Welke voordelen dat zijn? We zetten ze voor je op een rij.

  31 januari '23 (14:21)

  Nationaal en internationaal transport

  Nationaal transport is een cruciale schakel in het distributieproces van goederen binnen het land. Of het nu gaat om de vervoer van dagelijkse boodschappen naar supermarkten of de levering van grote machines naar bouwplaatsen, zonder nationaal transport zou onze economie niet functioneren. Er zijn verschillende manieren om goederen binnen de landsgrenzen te vervoeren, waaronder vrachtwagens, treinen, boten en zelfs vliegtuigen.

  23 januari '23 (12:16)

  De voordelen van koeriersdiensten tijdens de wintermaanden

  Koeriersdiensten, zoals , zijn een vitaal onderdeel van veel bedrijven, en zij moeten erop kunnen vertrouwen dat hun dienstverleners het hele jaar door een hoog serviceniveau handhaven. Dit geldt vooral in de wintermaanden, wanneer de weersomstandigheden het voor koeriers moeilijk kunnen maken om hun leveringen te voltooien. Gelukkig zijn er een aantal koeriersbedrijven die gedurende de wintermaanden een hoog serviceniveau handhaven. Deze bedrijven gebruiken verschillende methoden om ervoor te zorgen dat hun chauffeurs hun pakketten veilig en efficiënt kunnen afleveren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Daardoor kunnen bedrijven er zeker van zijn dat aan hun koeriersbehoeften zal worden voldaan, wat het weer ook brengt.

  23 januari '23 (11:55)

  Uw producten naar Duitsland transporteren?

  Wilt u uw producten naar Duitsland transporteren? Kies dan voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in . Er zijn verschillende bedrijven die voor u het transport naar Duitsland kunnen verzorgen. Zij bieden diverse soorten transport aan naar het buitenland. Daarnaast bepaalt u de frequentie van het transport. Transport kan voor diverse branches worden verzorgd. Duitsland is dan ook veruit de grootste handelspartner van Nederland. Voor zowel export als import.

  17 januari '23 (13:41)

  Transportbedrijf optimaliseren in 2023? Zo doe je dat!

  Het beheren van een transportbedrijf is niet altijd makkelijk. Je moet als ondernemer namelijk een hoop ballen hoog houden om ervoor te zorgen dat alles goed blijft verlopen. Het kan dan ook moeilijk zijn om het overzicht te houden. Toch is het belangrijk om de touwtjes goed in handen te handen. Het kan namelijk vervelende gevolgen hebben als er dingen mis gaan. Dit zorgt voor ontevreden klanten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die kunt doen om meer inzicht te krijgen in jouw transportbedrijf. In deze blog zetten we een aantal tips op een rijtje.

  28 oktober '22 ( 9:00)

  Besteed je backoffice uit en bespaar veel tijd

  Heb jij weinig tijd of weinig ervaring met je backoffice? Dan willen wij je graag helpen met het onderhouden van je backoffice. Een goed georganiseerde backoffice is essentieel voor de fundering en groei van elke uitzendonderneming. De backoffice omvat alle administratieve, financiële en juridische zaken aan de “achterkant” (back) van je bedrijf. Denk hierbij aan lonen van werknemers en facturatie aan klanten; tijdrovende en zeer secure werkzaamheden. Door het, zorg je ervoor dat je backoffice altijd op orde is en dat je heel veel tijd over hebt om je te concentreren op je eigen business.