Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wirwar van regels voor tassen in vliegtuig

Door Johanne Levinsky
schedule 7 min
location_on [xx]km
Wirwar van regels voor tassen in vliegtuig
We weten allemaal wel dat je geen mes mee mag in de cabine van het vliegtuig. Maar wat voor tas mag nu wel mee in de cabine en welke moet in het bagageruim? Dit is een stuk minder goed geregeld dan je zou denken. De regels voor handbagage verschillen per maatschappij en soms zelfs per vliegveld.. Je kunt je mooie nieuwe dames laptoptas bijna altijd meenemen. Het wordt echter ingewikkeld als je meer spullen of iets anders wilt meenemen.

Welke tas wel

Wil je meer dan een tas meenemen als handbagage in het vliegtuig of een grotere tas, zoals bijvoorbeeld een weekendtas? Ga dan voor je vertrekt naar de website van je luchtvaartmaatschappij en bekijk daar de regels. Niet alleen de grootte verschilt per maatschappij, ook het aantal stuks handbagage dat je mee wilt nemen verschilt. Niet alleen per maatschappij maar soms ook per prijsklasse van je ticket. In 2015 heeft de internationale luchtvaartorganisatie IATA geprobeerd een norm voor bagage in te voeren die voor alle maatschappijen geldt. Alleen bagage van 55 centimeter lang, 35 centimeter breed en 20 centimeter diep zou nog in de cabine mogen, een stuk minder dan wat nu mag. Het voorstel werd afgewezen en dus blijft elke maatschappij een eigen beleid voor handbagage toepassen. Meestal staan de maximale dimensies ook op je ticket. Bij Transavia en KLM gelden nu dimensies van 55x35x25. Bij Corendon 55x40x25 en Lufthansa 55x40x23. En zo blijft het verschillen welke laptoptas, weekendtas of rugzak je in het vliegtuig mee kunt nemen.

Handtasje

Een heikel punt is ook het ‘persoonlijk item’ dat sommige maatschappijen als extra stuk bagage toestaan. Voor de een is dat een klein dames handtasje, maar voor de ander een dames laptoptas en voor weer een ander wellicht de weekendtas. Dus ook daar goed opletten en bij twijfel informeren bij je vliegtuigmaatschappij. Je kunt meer lezen over de luchtvaart om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Laptop altijd in cabine

Sommige zaken zijn wel internationaal geregeld. Je mag geen scherpe zaken mee en geen vloeistoffen meer dan 100 ml per verpakking met een maximum van 1 liter in totaal. Uitgezonderd zijn babyvoeding, medicijnen (met doktersrecept) en drank gekocht na de security check. Sommige spullen waarvan je misschien denkt dat het niet mee mag, mogen soms wel. Een vijl, pincet en een schaar mogen mee zolang ze niet langer dan zes centimeter zijn. Elektronica moet bij voorkeur mee in de cabine. Met name batterijen. Die mooie laptoptas gaat dus inclusief laptop mee in de cabine. Sterker nog, een laptop mag niet in het bagageruim mee.

Selfie stick soms ook niet

Elk voorwerp waarmee je iemand kunt verwonden is verboden in de cabine. Dit geldt dus niet alleen voor voorwerpen die scherp zijn, maar ook voor stompe voorwerpen. In het geval van knuppels is dit duidelijk. Maar wat de denken van een selfiestick of fotostatief? In Azië zijn krijg je op veel vliegvelden je selfiestick niet door de security en in andere landen ligt het maar net aan de medewerker of je selfiestick of statief mee naar het vliegtuig kan of niet. Wil je zeker zijn, stop het dan in je ruimbagage.

07 mei '24 ( 8:14)

Vrachtwagenzeil op maat: de beste bescherming voor uw voertuig

Wanneer u een lading vervoert met een vrachtwagen is het belangrijk dat de vracht goed beschermt is. U wilt natuurlijk niet dat de vracht beschadigd wordt tijdens transport. Beschadigd transport zorgt voor vervelende complicaties die u liever vermijdt. Daarom is het belangrijk om de vracht goed te beschermen door middel van een vrachtwagenzeil. Naast dat een vrachtwagenzeil bescherming biedt voor uw vracht, zien ze er ook nog eens mooi uit als u ze op maat laat maken bij een zeilmakerij. Compleet afgestemd op uw wensen kunt u rondrijden met uw merk of organisatie op het voertuig. Wilt u meer weten over vrachtwagenzeilen? Wij vertellen u graag meer!

30 april '24 ( 8:28)

Ondernemer? Zo helpt een professionele warehousing service jouw bedrijf te groeien!

Beheer je een webshop, winkel of andere onderneming met een voorraad aan producten? Klein of groot: een veilige, betrouwbare warehousing service is eenmustvoor het succes van jouw bedrijf. Zo’n service slaat niet alleen jouw waardevolle spullen op, maar biedt ook uitgebreide logistieke ondersteuning zoals fulfilment, orderpicking en distributie. Benieuwd hoe een warehousing partner jouw onderneming kan helpen? Lees dan snel verder. 

24 april '24 (16:25)

Hoe kies je de juiste heftruck of reachtruck voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste heftruck is van groot belang voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. Elke heftruck heeft specifieke eigenschappen die hem geschikt maken voor bepaalde taken en werkomgevingen. Of je nu op zoek bent naar een model voor zware ladingen of een wendbare reachtruck voor smalle gangen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken die past bij de behoeften van jouw bedrijf. In deze blog bespreken we verschillende modellen heftrucks en reachtrucks, met een focus op capaciteit, kostenefficiëntie en toepassingsgebied.

23 april '24 ( 8:16)

Bescherm uw voertuig met vrachtwagenzeilen op maat

Het is enorm belangrijk om uw vrachtwagen en de lading goed te beschermen tijdens transport. Door de juiste bescherming voorkomt u schade aan uw vrachtwagen of de lading en beschermt u de vracht tegen diefstal.

16 april '24 (12:56)

Verbetering van de distributie van voedsel en dranken met Flexitank-technologie

Vloeibare producten voor de voedingsindustrie vervoeren kan een uitdaging zijn. Kruisbesmetting, reiniging van tanks en kosteneffectief en efficiënt transport zijn van groot belang in de voedingsindustrie. KriCon Group BV is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare bulkgoederen met ISO-tanks/tank container, met een wereldwijd netwerk van kantoren en agentschappen.

05 april '24 (13:58)

De beste uitjes in Nederland voor het hele gezin

Nederland zit vol met leuke, educatieve en ontspannende activiteiten die perfect zijn voor gezinnen. Of je nu de natuur ingaat, cultuur wilt opsnuiven of op avontuur wilt gaan, er is voor elk wat wils. Ontdek verschillende topactiviteiten voor het hele gezin in Nederland. Dat wordt gegarandeerd een leuk gezinsuitje!

05 april '24 (13:24)

De technologische toekomst van slimme steden

De opkomst van slimme steden belooft een revolutie in de manier waarop we leven, werken en met onze omgeving omgaan. Deze blog verkent de rol van technologie in het vormgeven van slimme steden, met een focus op duurzaamheid.

15 februari '24 (12:15)

Het traject naar het behalen van een vrachtwagen rijbewijs

Het behalen van een vrachtwagen rijbewijs is een proces dat zowel toewijding als praktijk vereist. In Nederland zijn er verschillende soorten rijbewijzen voor het besturen van vrachtwagens, elk met zijn eigen vereisten en toepassingen. Voor aspirant-vrachtwagenchauffeurs is het essentieel om te begrijpen hoe lang het traject duurt en welke stappen er nodig zijn om succesvol een vrachtwagen rijbewijs te behalen. Bovendien speelt de keuze van een rijschool een cruciale rol in dit proces, waarbij www.verkeersschoolwesseldijk.nl zich als marktleider onderscheidt op het gebied van vrachtwagen rijbewijzen.

29 november '23 (13:36)

5 tips voor het kopen van uw elektrische roldeur.

U staat op het punt om een elektrische roldeur aan te schaffen. Maar welke leverancier is betrouwbaar? En hoe voorkomt u een miskoop? Bij uw zoektocht naar de juiste deur komt u allerlei mogelijkheden en opties tegen. Wij helpen u graag op weg met deze tips.

21 november '23 (14:24)

Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.