Een koeriersdienst inschakelen? Hierop moet je letten

Door DSA Logistiek
5 min
Van het verhuizen van je inboedel naar een andere woning tot het grootschalig transport van goederen in functie van je bedrijf, een goede koeriersdienst is in verschillende situaties een uitkomst. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je zomaar op de eerste de beste koeriersdienst moet vertrouwen als je spullen wilt vervoeren. Hieronder vind je enkele handige tips om de juiste keuze te maken.

Wat is een koeriersdienst?

Koeriersdiensten zijn externe, onafhankelijke diensten die het transport van goederen, spullen of grondstoffen voor andere bedrijven of particulieren op zich nemen. Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende opties, maar juist daarom is het van belang dat je goed onderzoek doet voor je de knoop doorhakt. Lees verder voor de beste tips!

3 belangrijke factoren bij de zoektocht naar een goede koeriersdienst

1. Spoedtransport of niet?

Bepaalde koeriersdiensten bieden zogenaamd spoedtransport aan, waarbij je producten snel op de plaats van bestemming kunt laten afleveren. Dit is een goede uitkomst als je bijvoorbeeld onverwachts een ruimte moet leegmaken, een extra bestelling hebt gedaan voor je onderneming maar zelf geen transport hebt, enzovoort.

Houd er rekening mee dat je voor een spoeddienst over het algemeen meer betaalt, maar je bent dan natuurlijk wel zeker dat je bestelling tijdig geleverd wordt. Een goed voorbeeld van een koeriersdienst die spoedservice aanbiedt, is DSA Logistiek.

2. Verzekeringen

Kies je voor een service waarbij je spullen of goederen verzekerd zijn of niet? De meeste bedrijven en particulieren zullen dat tegenwoordig wel doen, aangezien de kans op schade altijd bestaat. Vooral als het gaat om langdurig transport over lange afstanden, bijvoorbeeld op internationaal niveau.

Ook in dit geval geldt natuurlijk dat je voor een goede verzekering een stukje meer betaalt, hoewel dat vaak nogal meevalt. Voor kleinschalig transport over een kleine afstand is dat misschien minder belangrijk, maar het kan natuurlijk wel.

3. Het bereik van de koeriersdienst

Ten slotte loont het de moeite om je te informeren over het bereik van de koeriersdienst. Het spreekt voor zich dat een kleine, lokale service een minder groot werkgebied heeft dan een internationale partner die vooral met grote bedrijven samenwerkt.

Het voordeel? Tegenwoordig vind je heel wat kleine, goedkopere koeriers die je spullen of goederen veilig en vlot vervoeren over een kleine afstand en voor haast geen geld. Zolang je geen enorme hoeveelheden grondstoffen of producten naar de andere kant van de wereld moet brengen, is dat een goede oplossing.