Overig transport, wat houdt dit in en wat valt daar dan onder?

Door Verhelst Transport V.O.F.
13 min

Een logische vraag! Het staat er eigenlijk een beetje ‘vreemd’ alsof het geen naam heeft. En in feite is dat ook zo, we kunnen het geen naam geven. Het kan namelijk vanalles zijn! Dagelijks vervoeren wij de meestuiteenlopende ladingen vanuit Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland, Nederland naar allerlei bestemmingen. Hiervoor beschikken wij over een veelzijdig wagenpark.

Overig transport, transport van constructie(materiaal)

Materiaal wat in een constructiehal (al dan niet gedeeltelijk) in elkaar gelast is en naar een fabriek ter plaatse getransporteerd moet worden. Alleen transport hiervan is mogelijk, maar we kunnen hiervoor ook onze autolaadkraan of kraanoplegger inzetten als dit op hoogte aangebracht moet worden.

Overig transport, transport van machineonderdelen

Grote machineonderdelen die van een fabriek naar een bedrijf gebracht moeten worden om gereviseerd te worden. Dit gaat veelal om belangrijke onderdelen die met de nodige aandacht en zorg getransporteerd dienen te worden. Desgewenst kunnen we deze onderdelen ook droog transporteren met onze schuifzeilenoplegger of cityoplegger. Als de klant dit machineonderdeel droog vervoerd én ook ter plaatse op hoogte aangebracht wil hebben, kan de bakwagen met gesloten laadklep én autolaadkraan ingezet worden.

Overig transport, transport van piping

Na een periode van voorbereiden en prefabriceren kan het leidingwerk getransporteerd worden naar veelal een fabriek. Vakkundig afgedopt en gereedgemaakt voor transport kan de klant op locatie weer verder met de montage van de piping in de fabriek. Ons werk is naderhand niet meer zichtbaar, maar wel onmisbaar!

Overig transport, transport van materialen voor de offshore en scheepvaart

Als een schip voor onderhoud in het dok ligt, dienen er diverse onderdelen aan- en afgevoerd te worden waarvoor transport nodig is. Dan kun je denken aan een anker, een schroef, een pomp. Maar ook motoren die al dan niet direct in het schip gehesen moeten worden. Hiervoor kunnen wij dan een autolaadkraan inzetten. Deze werkzaamheden kunnen overdag uitgevoerd worden, maar een nachtje doorgaan met assisteren is voor onze mannen ook geen probleem.

Overig transport, transport van bomen en planten

Een verhuizing van bijzondere en waardevolle bomen en planten voor een klant naar zijn nieuwe locatie. Geen werk van alle dag voor ons. Ook deze vracht moest met de nodige zorg en aandacht gedaan worden. Wat is er dan mooier als je achteraf een compliment krijgt? De chauffeurs van Verhelst Transport weten met wat voor ‘materiaal’ ze omgaan en zijn – platgezegd- geen rauwdouwers, aldus een tevreden klant.

Overig transport, transport van silo’s

Transport voor de agrarische sector doen we regelmatig, dit valt onder machinetransport. Een silo van A naar B vervoeren is een iets ander verhaal. Deze heeft meestal een lange lengte. Sowieso gaan we voor een silo op pad met een stapel stophout om de lading mee vast te zetten. We beschikken over diverse doorlopende transportvergunningen. Worden deze maten en gewichten door de lading overschreden dan vragen wij een incidentele vergunning aan om de lading toch op de plaats van bestemming te krijgen.

Overig transport, transport van units

Units transporteren doen we bijna dagelijks. Dit kan alleen transport zijn en dat de klant zelf laad- en losmogelijkheden heeft. Als de klant geen laad- en/of losmogelijkheden heeft dan zetten we hiervoor onze autolaadkraan of kraanoplegger in. Één van onze autolaadkranen is speciaal aangeschaft voor het transport en hijsen van units.

Overig transport, transport van bouwmaterialen

’s-Middags rond de klok van 4 uur… een telefoontje van een aannemer, of we de volgende morgen om 7 uur konden lossen in Den Haag. Ja zeker, geen probleem. Een vracht met houten spanten werd de volgende morgen op de juiste tijd en plaats gelost in Den Haag. In dit geval was dat niet nodig, maar desgewenst kan dit ook door ons geladen en gelost worden en kunnen wij hiervoor een kraanoplegger inzetten. Deze kraanoplegger is geschikt om op grote bouwplaatsen te hijsen, maar door zijn wendbaarheid ook in een woonwijk om bijvoorbeeld een pui in een aanbouw te hijsen. Ook voor het leggen van bijvoorbeeld een stalen balk in een aanbouw is deze kraanoplegger zeer geschikt.

Overig transport, transport van...

Noem het maar op! Transport is iedere dag anders.Heeft u een logistieke uitdaging die mogelijk hierboven niet worden beschreven. Neem contact met ons op! Wij gaan geen uitdaging uit de weg en gaan deze graag met u aan!

Voor een beeld van onze veelzijdigheid, volg ons op LinkedInFacebookInstagram!