De voordelen van met een huurauto op vakantie

Door Fleur Zomer
5 min
Wil je graag met de auto op vakantie, maar beschik je niet over een dusdanige kwalitatieve auto, dat een nieuwe auto kopen eigenlijk de enige optie is om veilig naar bijvoorbeeld het zuiden van Spanje te kunnen rijden? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer opties en hoef je dus niet direct een kapitaal uit te geven omdat je een nieuwe auto nodig hebt. Zo behoort het huren van een auto tot de mogelijkheden, maar kun je er ook gewoon voor kiezen om met het vliegtuig naar je bestemming te vliegen om daar vervolgens op het vliegveld je gehuurde auto in te laden en direct te kunnen vertrekken. Het huren van een auto doe je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel online bij Easyterra. Easyterra is actief in meerdere landen en staat garant voor service, kwaliteit en altijd de beste prijs. Omdat lang niet iedereen de voordelen van een vakantie met de auto ziet en zich vooral druk maakt om de vaak meer dan 10 uur die je moet rijden, hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Je hebt alle vrijheid

Met een huurauto op vakantie gaan biedt talloze voordelen. Een van de grootste voordelen is de flexibiliteit en vrijheid die het biedt om te gaan waar je wilt. Je bent niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer of georganiseerde tours. Met een huurauto kun je gemakkelijk de mooiste plekjes bezoeken, evenals de minder bekende pareltjes waar de meeste toeristen niet komen. Belangrijk is natuurlijk wel dat je vooraf goed kijkt of de wegen ook daadwerkelijk begaanbaar zijn. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks een weg bent ingereden waar draaien praktisch geen optie is en je de terugweg in de achteruit moet doen.

Gemak en comfort

Met een huurauto heb je ook het gemak en comfort van je eigen voertuig. Je kunt je bagage gemakkelijk inladen en hebt altijd plaats voor al je spullen. Geen gesjouw met koffers in drukke treinen of bussen meer! Daarnaast kun je je eigen muziek afspelen, de airconditioning instellen zoals jij dat wilt en stoppen wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld voor een lekkere koffie pauze of om de bene even te strekken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je voldoende rust neemt, helemaal wanneer je een rit van ruim 1200 kilometer voor de boeg hebt naar Spanje, Italiƫ of Frankrijk.

Voordeliger

Het huren van een auto is natuurlijk de laatste jaren ook duurder geworden. Toch zien we dat dit op lange termijn een stuk voordeliger is, dan wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld alles per taxi of openbaar vervoer te doen. Helemaal wanneer je met bijvoorbeeld een ander stel op vakantie gaat, dan kun je de kosten delen, waardoor het een stuk goedkoper wordt. Daarbij komt ook dat het veel goedkoper is om een auto in het land zelf te huren, dan wanneer je er eerst met je eigen auto naartoe moet rijden. Natuurlijk moeten ook de vliegtickets worden betaald, maar is het, als we kijken naar de huidige brandstofprijzen, ook niet meer grappig om 3 keer de tank te moeten volgooien voor een enkele reis van 1200 kilometer naar Spanje.