Dit moet je weten als je een auto of autotransporter gaat huren

Door Fleur Zomer
6 min
Als je een auto, bestelbus of autotransporter wilt huren, dan lees je hieronder waar je op moet letten. Ook wordt uitgelegd wat er anders is aan het rijden met een autotransporter.

Bekijk de huurvoorwaarden

Ā Natuurlijk kies je een goed bedrijf met een prima reputatie. Lees zeker de online beoordelingen en vraag eventueel om tips van vrienden en/of familie. Het is trouwens zeker niet zo dat de grootste bedrijven altijd de besten zijn. Een lokale verhuurder kan vaak beter en handiger zijn als je gaat voor auto huren Den Bosch, Oss of Veenendaal. Zij kunnen beter maatwerk leveren. Waar je ook boekt, lees de huurvoorwaarden zorgvuldig door voordat je boekt. Met name zaken zoals brandstofbeleid, prijzen voor extra kilometers en ophaal- en terugbrengtijden zijn belangrijk.

Het huren van een autotransporter

Wil je een autotransporter huren, dan is het goed te checken of het totaalgewicht (dus inclusief de lading) onder de grens blijft van het maximale gewicht dat je met jouw rijbewijs mag besturen. Kijk ook na of de auto die je wilt gaan vervoeren qua afmetingen op de autotransporter past. Omdat de meeste verhuurders dit soort voertuigen niet standaard op voorraad heeft, moet je tijdig reserveren. Natuurlijk moet de lading stevig geborgd worden. Let er daarom op dat je de juiste bevestigingsmaterialen koopt of huurt. Bij een aantal verhuurders zijn deze bij de huursom inbegrepen. Tot slot: sluit eventueel een transportverzekering voor het voertuig dat je vervoert, mocht er onverhoopt schade aan de lading ontstaan dan is die verzekerd.

Verdere aandachtspunten

Een basisverzekering is altijd inbegrepen, maar kijk na wat die behalve de verplichte aansprakelijkheid tegen derden verder nog dekt. Overweeg aanvullende dekking indien nodig en let op de hoogte van het eigen risico. Ga ook na wat de minimale leeftijd is om een auto te huren. Kies een auto die past bij jouw behoeften. Overweeg het aantal passagiers, bagageruimte, brandstofefficiƫntie en comfort.

Rijden met de autotransporter

Als je niet eerder met een autotransporter hebt gereden, vraag dan om tips en instructies van het verhuurbedrijf. Houd altijd in je gedachten dat je met een zware combinatie op pad gaat. Vraag ook of de verhuurder je laat zien hoe je de autotransporter correct laadt en hoe de lading beveiligd moet worden. Zo weet je zeker dat je het geladen voertuig veilig op zijn plek krijgt.