Geen treinverkeer Zuid-Limburg door noodweer, fikse schade aan infrastructuur

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
Delen van Zuid-Limburg hebben dinsdagavond te maken gehad met wateroverlast door de hevige regenval. De infrastructuur rondom het spoor in die provincie heeft hier en daar forse schade opgelopen. Daarom is er op dit moment geen treinverkeer mogelijk tussen Heerlen en Herzogenrath en tussen Maastricht en Sittard. Dit meldt ProRail.

Door de hevige regenval, waarbij plaatselijke meer dan 50 millimeter regen is gevallen, spoelde ter hoogte van Eygelshoven (gemeente Kerkrade) over een lengte van vijftien meter de ballast onder het spoor weg. Het treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath ligt daarom stil. Arriva zet bussen in.

Station Bunde onder water door noodweer

Ook tussen Maastricht en Sittard is er nog geen treinverkeer mogelijk. Door de overvloedige regen kwam Station Bunde gistermiddag onder water te staan waardoor het niet mogelijk is daar treinen te laten rijden. Arriva laat op Twitter weten dat het nog niet duidelijk is wanneer de treinen weer gaan rijden. Ook hier zet de vervoerder vervangend vervoer in.

We zijn op de trajecten Heerlen-Herzogenrath en Maastricht-Sittard druk bezig met herstelwerkzaamheden. Daarnaast inventariseren we de totale schade. Voordat deze volledig is kunnen we nog niet aangeven wanneer de dienstregeling hervat wordt. Check je reisplanner

— ProRail (@ProRail) June 30, 2021

Door: Nationale Transportgids
Beeld: ProRail