Arrivatrein ontspoort na vertrek uit Groningen, herstel spoor duurt hele dag

Door Redactie Nationale Transportgids
5 min
Een trein van Arriva is gisteravond ontspoort na vertrek van station Groningen. Doordat een deel van de trein bij het ontsporen nog langs het perron stond, konden passagiers makkelijk te trein verlaten. Er raakte niemand gewond bij het voorval. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Door de ontsporing raakte het spoor beschadigd. Daardoor is de verwachting, zo meldt ProRail, dat het nog tot maandagavond duurt voordat het treinverkeer tussen Groningen Noord en Delfzijl en Zuidhorn kan worden hervat.

Oorzaak ontsporing nog niet duidelijk

Hoe de trein van Arriva kon ontsporen is nog niet duidelijk. Spoorbeheerder ProRail is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident, maar laat weten dat het nu prioriteit heeft om weer treinverkeer mogelijk te maken. ”De ontspoorde trein moet herspoord worden. Zo kunnen we de trein afvoeren en is het spoor vrij voor herstel”, laat ProRail weten.

Leeuwarden – Groningen: door een verstoring rijden er geen sneltreinen tussen Leeuwarden – Groningen. De stoptrein rijdt tussen Leeuwarden en Zuidhorn. Zuidhorn - Groningen zetten we bussen in.

— Arriva Nederland (@Arriva_NL) June 28, 2021

Gisteravond is een trein v @Arriva_NL in Groningen met een aantal wielen uit het spoor gelopen. We verwachten zeker tot vanavond bezig te zijn met herstel v/h spoor. Er is geen treinverkeer tussen Groningen-Groningen Noord/Delfzijl & Groningen-Zuidhorn. https://t.co/YciN1aWUWe pic.twitter.com/I8nYQzno6l

— ProRail (@ProRail) June 28, 2021

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Twitter ProRail