Medewerkers Keolis mishandeld op station Zwolle-Stadshagen

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
Op het station Zwolle Stadshagen zijn gisteravond drie medewerkers van Keolis mishandeld. Tien verdachten zijn na een zoektocht in de wijk aangehouden voor het geweld tegen de OV-medewerkers. De politie onderzoekt de zaak. Dit melden RTV Oost en De Stentor.

De tien verdachten vielen de drie boa’s van Keolis aan omdat zij coronaboeten wilden uitdelen aan reizigers in trein op de lijn Kampen-Zwolle.

'Enorm geschrokken'

In een reactie aan De Stentor laat Keolis-woordvoerder Lotte Hendriksen weten dat de boa’s ‘enorm geschrokken’ zijn van het geweld. Volgens Hendriksen hebben de medewerkers lichte verwondingen overgehouden aan het incident en blijven ze in ieder geval vandaag thuis.

De politie heeft op Twitter getuigen gevraagd zich te melden en eventuele camerabeelden die van het incident zijn gemaakt te delen.

Al eerder geweld tegen Keolis-personeel

Eerder dit jaar werd er ook al personeel van Keolis mishandeld op het station. Twee mannen uit Kampen werden halverwege februari aangehouden vanwege de mishandeling van een boa van Keolis.

ZWOLLE 13/5 • Vanavond zijn 3 medewerkers van Keolis op station #Stadshagen #Zwolle mishandeld. 10 verdachten zijn na een zoektocht in de wijk aangehouden voor dit gepleegde geweld.

GEZOCHT:
Omstanders hebben gefilmd. Hen wordt gevraagd om zich te melden #09008844 (2021214907)

— Alrik van den Berg (@POL_ZwolleWest1) May 13, 2021

Door: Nationale Transportgids