Positieve proef: ingang van station Almere Centrum afgesloten

Door Richard Heeres
2 min
NS en spoorwegbeheerder ProRail sluiten buiten de spits een ingang op station Almere Centrum. Dit om de veiligheid op en rondom het station te verbeteren. Het betreft de ingang aan het busplein. Daarover bericht NS.

Buiten de spits gebruikt slechts een klein aantal reizigers deze ingang. Reizigers zonder geldig vervoersbewijs en overlastgevers misbruiken de ingang echter geregeld. Dat leidt vaak tot fysieke of verbale agressie in de trein of op en rondom het station. Met de sluiting van de ingang willen ProRail en NS zulke voorvallen voorkomen en reizigers en collega's zich veiliger laten voelen. De andere ingangen richting de stationshal blijven wel open.

Proef

Vorig jaar startten NS en ProRail een proef met het buiten de spits afsluiten van de bewuste ingang op station Almere Centrum. Uit deze proef bleek dat door het sluiten van de ingang het misbruik van de poortjes is gedaald. De noodknop werd negentig procent minder vaak ingedrukt en de poortjes werden vijftig procent minder vaak opengeduwd.

Door: Nationale Transportgids / Richard HeeresĀ