NedTrain niet aansprakelijk voor gezondheidsschade werknemers chroom-6

Door Nationale Transportgids / Tijn Jansen
1 min
Het gerechtshof in Den Bosch heeft beslist dat NS-dochter NedTrain niet aansprakelijk gehouden kan worden voor vermeende gezondheidsschade door blootstelling aan chroom-6. Dat meldt ANP. Dertig voormalig re-integratiemedewerkers wilden een schadevergoeding van het bedrijf omdat zij gezondheidsproblemen zouden hebben gekregen door restauratiewerkzaamheden aan oude treinstellen. Het hof wijst hun vorderingen af omdat de medewerkers hun gezondheidsklachten niet per individu hebben onderbouwd.

Chroom-6 is een gevaarlijke stof die ernstige lichamelijke schade kan veroorzaken. De stof is een veroorzaker van kanker en kan het reproductiesysteem aantasten. Het is verplicht voor werkgevers om hun werknemers te beschermen tegen chroom-6. Door de arbeidsinspectie zijn een aantal maatregelen voorgeschreven om contact met chroom-6 te voorkomen.

NedTrain

NedTrain is het bedrijf dat namens NS het onderhoud van treinen verzorgt. De loodsen van NedTrain staan op verschillende plaatsen in Nederland, onder andere in het Groningse Onnen en in Haarlem.