Slecht beoordeeld Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt

Door Nationale Transportgids / Tijn Jansen
2 min
Station Den Helder Zuid krijgt een opknapbeurt, meldt treinenweb.nl. Volgens ProRail is het huidige station verouderd en in slechte conditie. Dit jaar en volgend jaar zal er gewerkt worden om het station toegankelijker en mooier te maken.

De voorbereidende werkzaamheden staan gepland voor 19 en 20 oktober 2024 en 16 en 17 november. Het grote werk gaat pas in 2025 beginnen, dan gaat van 8 tot 23 maart het station dicht om alle werkzaamheden te verrichten.

In de recente Stationsbelevingsmonitor van 2023 eindigde Den Helder Zuid als één-na-laatste op de lijst. Het slechtst beoordeelde station is Lage Zwaluwe in Brabant, een station dat naast een industrieterrein en de HSL ligt. Het zuidelijke station van Den Helder kreeg een 5,4 van de reizigers, net geen voldoende. Twee jaar geleden werd het station getroffen door storm Eunice, waardoor een deel van het perron instortte.

Om Den Helder Zuid een metamorfose te geven, worden de perrons opgeknapt en de tunnel onder het station voorzien van kunstwerk. Ook wordt het perron aangepast op de nieuwere treinen, zodat er een gelijkvloerse instap ontstaat. Als laatste wordt het meubilair ook vernieuwd. Naast het station wordt de omgeving ook aangepakt in samenwerking met de gemeente Den Helder.