Nachttrein van Groningen naar Schiphol van Arriva van start gegaan

Door Johanne Levinsky
2 min
In de nacht van vrijdag op zaterdag vertrok stipt om 01.48 uur de eerste nachttrein van Groningen naar Schiphol. De 65 passagiers van de maiden voyage van het traject werden vergezeld door artiesten van showcasefestival Eurosonic Noorderslag, dat die dagen plaatsvond in Groningen. Rond 03.50 uur rolde de trein het station van Schiphol binnen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het was nog onzeker of de rit door kon gaan. Er waren namelijk meerdere stakingen van het personeel van Arriva vorige week. Zo lag het streekvervoer grotendeels plat vanwege een staking van vakbond FNV en reden naast de bussen ook de treinen van Arriva niet. De acties werden gehouden wegens stukgelopen cao-onderhandelingen. De nachttrein reed wel, omdat het hier ging om een commerciële reis. 

10 euro de neus

De nachttrein zal voortaan elke week gaan rijden. Een kaartje kost ongeacht waar de passagier instapt 10,- euro. De trein maakte tussenstops in Assen, Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam-Zuid. Hiermee is het traject niet alleen interessant voor reizigers van en naar Schiphol, maar ook voor uitgaanspubliek bijvoorbeeld. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) liet in september 2021 weten geen bezwaren te zien tegen nachttreinen van Arriva van Maastricht en Groningen naar de Randstad. De nachttreinen vanuit Limburg zijn december vorig jaar al gaan rijden.

Door: Nationale Transportgids