Ook eenmalige uitkering van 1000 euro voor medewerkers bus- en treinvervoer

Door Johanne Levinsky
2 min
Net als medewerkers in het streekvervoer, ontvangen ook werknemers in het multimodaal vervoer een eenmalige uitkering van 1000 euro bruto. Dat meldt vakbond CNV. Onder multimodaal vervoer vallen bedrijven die zowel bus- als treinvervoer aanbieden.

De uitkering dient ter compensatie voor de hoge inflatie en valt binnen de huidige cao. De onderhandelingen over een nieuwe cao, die ingaat op 1 januari 2023, zijn nog gaande. Ruim 1200 werknemers van Arriva, Keolis en Qbuzz zullen de uitkering ontvangen. Alleen voltijdsmedewerkers ontvangen het volledige brutobedrag, voor deeltijdwerknemers is de uitkering naar rato. De regeling geldt ook voor uitzendkrachten.

FNV-staking

Waar CNV en werkgevers er samen uitkomen, roept vakbond FNV buschauffeurs in het streekvervoer op te gaan staken. De chauffeurs leggen het werk neer van woensdag tot en met vrijdag. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) gaf bij monde van voorzitter Fred Kagie eerder al aan de stakingen onbegrijpelijk te vinden, aangezien de werkgeversvereniging wel een akkoord kon sluiten met CNV.

Door: ANP