Lof voor machinist die groep passagiers toch veilig naar station bracht

Door Redactie Nationale Transportgids
4 min
Een NS-machinist krijgt lof door een passagier vanwege zijn actie afgelopen weekend. De machinist zorgde ervoor dat een groep passagiers toch nog veilig ‘s nachts naar station Groningen werd gebracht. Dit meldt Sikkom.

De machinist die eigenlijk de laatste trein van Zwolle naar Groningen moest besturen, kwam niet opdagen. Een groep passagiers stond om kwart voor 12 op station Zwolle in de kou en nattigheid.

Eerst volgende optie 's ochtends

In eerste instantie gaf de NS-app aan dat de trein steeds meer vertraging had tot het ineens helemaal niet meer te traceren was. De eerstvolgende optie was een trein die pas in de ochtend kwam.

Machinist en conducteur spoorloos

Een deel van de groep zocht alvast uit wat een taxirit naar Groningen zou kosten (200 euro) vanaf Zwolle. Een ander deel ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat zowel de machinist als de conducteur van de trein spoorloos bleken te zijn.

Verlossing

Er kwam een verlossende aankondiging. Om 00:54 uur zou er nog een trein aankomen op station Zwolle waarvan de machinist nog wel een extra ritje naar Groningen zou willen maken. Even later zit de groep passagiers dan toch nog warm in de trein naar Groningen.

Mooi stukje menselijkheid

Een passagier geeft aan dat het een mooi stukje menselijkheid en opoffering is dat de machinist nog zo laat een extra dienst eraan vast plakte, ook al moest diegene zelf ook nog zien thuis te komen daarna. Dat allemaal zodat de groep niet moesten overnachten op het station of een fiks bedrag moesten neerleggen om een taxi te regelen naar Groningen.

Het is nog onbekend hoe de machinist heet.

Door: Nationale Transportgids / Eline Boer