Activiteiten op station Almelo tijdens Open Monumentendag

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Zaterdag 10 september 2022 is het Open Monumentendag. Deze dag kan men op station Almelo zelf ervaren hoe het is om te schuilen in een atoomschuilkelder. In die kelder in de fietsenstalling kunnen belangstellenden dan ook een mini-expositie over de Koude Oorlog bezoeken. En er zijn nog veel meer leuke dingen te doen. Dit meldt NS.

Het Comité OMD Almelo 2022 organiseert Open Monumentendag. Tussen 10.30 en 15.30 uur kunnen verschillende gebouwen gratis worden bezocht. Behalve de atoomschuilkelder bezichtigen kunnen bezoekers een lezing over de geschiedenis van het station volgen in de historische wachtkamer op het perron.

Museumbus en muziek

In de stationshal heeft de Trein Hobbyclub Almelo een modelspoorbaan opgesteld. Verder is er muziek in de tunnel, staat er een museumbus op het plein bij het station, kan men met Keolis een ritje maken met een oude TET-bus en kunnen bezoekers op de foto met een treintje van NS.

Groningen en Harlingen

De opening van Open Monumentendag vindt om 10.00 uur plaats bij de ingang van station Almelo. Ook station Groningen en station Harlingen zijn te bezichtigen tijdens Open Monumentendag.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres