Zeer geslaagd Formule 1-weekend voor de NS

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
NS heeft dit F1- weekend ruim 120.000 enthousiaste racefans met de trein naar Zandvoort gebracht en weer naar huis. Het hele weekend reed het bedrijf een uitzonderlijke dienstregeling met iedere 5 minuten een trein op maximale lengte tussen Amsterdam en Zandvoort. Zo zijn 10.000 reizigers per uur naar de vrije trainingen, de kwalificatie en de Formule 1 race gebracht. Het weekend is goed verlopen. Alle racefans die per trein naar Zandvoort zijn gereisd, waren op tijd op het circuit om de races bij te wonen. De sfeer was feestelijk. NS kijkt terug op een mooi raceweekend met als hoogtepunt de winst van Max Verstappen. Dat meldt de NS.

 

"We zijn trots dat we ook dit jaar, met eenderde meer bezoekers aan de Formule 1 dan vorig jaar, alle racefans per trein snel en veilig naar hun race hebben kunnen brengen. Dit hadden we niet kunnen doen zonder de inzet van alle NS-en ProRail-collega's die er dit weekend stonden voor onze reizigers. De vele collega’s op de treinen, stations, in de winkels en achter de schermen, hebben dit weekend tot een succes gemaakt. Het enthousiasme van onze reizigers is hartverwarmend en de winst van Max Verstappen natuurlijk helemaal geweldig."

Route-aanduiding in Formule 1-stijl 

De racefans die met de trein kwamen, zijn op de stations door 300 extra NS-collega's opgevangen en de weg gewezen richting de juiste trein en -eenmaal op Zandvoort- naar het circuit. De stations zijn voorzien van route-aanduiding in Formule 1-stijl. Als leuk aandenken aan dit speciale weekend, konden alle racefans met Stig op de foto.

Voorbereiding 

Samen met ProRail heeft NS zich zo goed mogelijk voorbereid. Zo stonden er dit weekend extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel gereed om verstoringen snel op te lossen. Dit heeft ervoor gezorgd dat -ondanks een paar verstoringen- de meeste F1-reizigers weinig overlast hebben ervaren, aldus NS.

Door: Nationale Transportgids 
Beeld: Racefeest.nl