NS rijdt met 12 treinen per uur naar Zandvoort

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Iedere vijf minuten kunnen Formule 1-bezoekers de trein pakken van Amsterdam Centraal naar Zandvoort. Dat zijn twaalf treinen per uur die die kant opgaan. Ieder uur komen er daarmee 10.000 reizigers op plek van bestemming. Dit meldt NS. 

De eerste Grand Prix-fans stonden vanmorgen om 07.00 uur al klaar op Amsterdam CS om naar Zandvoort te gaan. NS zet vanaf vandaag tot en met zondag 300 extra collega’s in, onder meer zodat treinreizigers gedoseerd toegang kunnen krijgen tot het perron en de treinen.

Geen coronarestricties 

Advies aan reizigers is om dit weekend rekening te houden met grote drukte. Vorig jaar viel het nog mee, gezien de coronamaatregelen. Dit jaar zijn er geen restricties. Om alles op gang te houden, worden fans geadviseerd om voorafgaand aan hun reis het NS Dutch Grand Prix Retour- kaartje te kopen. Ook kunnen ze hun saldo vooraf opladen.

Tot 14.00 uur mogen reizigers geen fietsen meenemen in de treinen naar Amsterdam. Wie van Amsterdam CS naar Zandvoort gaat, kan de hele dag geen fiets meenemen.

Door: Nationale Transportgids / Johanne Levinsky