NS-staking dinsdag heeft gevolgen voor treinverkeer woensdag

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
De NS adviseert reizigers om woensdag rekening te houden met langere reistijden en vaker overstappen vanwege de gevolgen van de stakingsactie van dinsdag door NS-personeel. Mogelijk staan niet alle treinen op de juiste plek en reizigers kunnen daar in de ochtend hinder van ondervinden, laat de vervoersmaatschappij weten.

Woensdag, de vijfde actiedag van NS-personeel, rijden er geen treinen in Oost- en Zuid-Nederland. Om de dienstregeling elders in het land zo goed mogelijk te laten verlopen, laat de vervoersdienst treinen rijden tot aan de stations die grenzen aan het stakingsgebied. Zo rijden de treinen tot aan de stations Rotterdam Centraal, Dordrecht, Utrecht Centraal, Geldermalsen, Ede-Wageningen, Amersfoort en Zwolle en keren daarna om. De treinen van regionale vervoerders blijven wel rijden.

Internationaal treinverkeer

De staking heeft ook gevolgen voor het internationale treinverkeer. Een aantal treinen stopt niet op stations waar actie wordt gevoerd. De trein van en naar Berlijn stopt niet op de stations van Apeldoorn, Deventer, Hengelo en Almelo. De ICE's en de nachttreinen naar het Zwitserse Zurich en naar Wenen/Innsbruck in Oostenrijk stoppen niet op de stations van Den Bosch en Venlo. Vanwege werkzaamheden in Duitsland rijden deze treinen ook een andere route dan gebruikelijk. De treinen rijden vanaf Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Venlo naar Duitsland. De trein naar Brussel stopt niet in Breda. De Thalys en Eurostar rijden wel volgens de normale dienstregeling.

Verder adviseert de NS reizigers die naar Zuid- en/of Oost-Nederland reizen om te kiezen voor alternatief vervoer of om de reis uit te stellen.

Door: ANP