Utrecht Centraal uitgestorven door vierde stakingsdag NS-medewerkers

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Utrecht Centraal is dinsdagochtend volgens een NS-woordvoerder uitgestorven op de vierde stakingsdag van de NS-medewerkers. Op beelden is te zien hoe een handjevol mensen op het station staat. "Ik heb de indruk dat veel reizigers op de hoogte zijn van de staking", aldus de woordvoerder.

Volgens een verslaggever ter plaatse zijn de meeste mensen op het station op weg naar een bushalte. Ook op de bankjes op Utrecht Centraal wachten mensen tot hun bus gaat. "Normaal pak ik de trein", aldus een van de reizigers. "Nu moet ik een half uur langer reizen." Hij heeft wel begrip voor de staking. "Maar ik ga liever met de trein naar mijn werk."

Estafettestaking

Als gevolg van de estafettestaking die dinsdag in Midden-Nederland wordt uitgevoerd rijden er geen treinen van de NS door Nederland, met uitzondering van het traject Amsterdam Centraal - Schiphol. De Eurostar en Thalys rijden ook, maar de overige internationale treinen rijden niet in Nederland. De NS riep maandag mensen al op hun reis dinsdag uit te stellen of vervangend vervoer te regelen.

Vorige week woensdag begon de estafettestaking in Noord-Nederland. Vrijdag was Zuid-Holland aan de beurt en maandag lag het treinverkeer plat in Noord-Holland. NS-personeel voert actie vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de spoorvervoerder en de vakbonden FNV, CNV en VVMC.

Door: ANP