NS gaat rijden met geüpdatete dubbeldekkers

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
In juni 2021 presenteerde de NS een vernieuwde versie van de tweede en derde generatie intercity VIRM dubbeldekker. In Haarlem bij NS Treinmodernisering worden de nieuwe treinen geoptimaliseerd en toekomstbestendig ingericht.  Dit meldt Treinweb.  

VIRM

Sinds 1994 zijn de VIRM-treinen niet meer weg te denken van de Nederlandse spoorwegen. De originele VIRM is tot en met 2016 in dienst geweest maar kon uiteindelijk niet ontsnappen aan een nieuwe variant. De treinen gaan zo’n achttien jaar mee. In de nieuwere varianten die bekend staan als VIRMm-2/3 zijn heel wat extra’s toegevoegd. De trein is versiert met een moderne versie van het NS-logo, ook wel aangeduid als ‘NS flow’. Verder komen er in alle klassen USB-contacten en moderne verlichting. Ook is de airco geoptimaliseerd. 

Circulair 

NS probeert duurzaam om te gaan met haar materialen. In de Haarlemse werkplaats wordt zo’n 99 procent van alle onderdelen hergebruikt. Deze duurzame onderhoudswerkzaamheden leverde de NS de Circulair Award in de 'business'-categorie op. Oude treinen worden aan het einde van hun levenscyclus gestript en krijgen een nieuwe bestemming als er iets kapot gaat in een nieuwe trein.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: NS