Station Ede-Wageningen wordt vernieuwd, vervangend vervoer tot september

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Spoorwegbeheerder ProRail vervangt wissels, seinen en sporen in en rondom station Ede-Wageningen. Tevens wordt er een nieuwe reizigerstunnel geplaatst. De werkzaamheden beginnen vandaag en tussen 7 augustus en 40 augustus is er daarom geen treinverkeer mogelijk tussen Arnhem Centraal en Driebergen-Zeist en tussen Ede-Wageningen en Barneveld Centrum. Dit meldt de Nationale Spoorwegen. 

Lange rijen 

Tussen verschillende stations waar nu werkzaamheden plaatsvinden worden vervangende busbedrijven ingeschakeld om de reizigersmassa op te vangen. Maar ook de busbedrijven kunnen door personeelstekorten onvoldoende bussen leveren. Reizigers krijgen daarom het advies om buiten de spits te reizen of om een andere route te kiezen. De NS waarschuwt voor lange rijen.

Vervangende bussen

Er rijden snelbussen en stopbussen tussen de belangrijkste knooppunten. Bussen van NS worden ingezet tussen Arnhem Centraal en Driebergen-Zeist, Arnhem Centraal - Ede-Wageningen - Veenendaal de Klomp en Driebergen Zeist en Wolfheze en Ede Wageningen. Connexxion rijdt met bussen tussen  Ede-Wageningen – Ede Centrum – Lunteren – Barneveld Zuid – Barneveld Centrum en Ede-Wageningen en Barneveld Centrum.

Door: Nationale Transportgids