ProRail gaat spoor in Deventer flink vernieuwen

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
In Deventer gaat ProRail het spoor flink vernieuwen. De spoorbeheerder verbetert de lay-out van de sporen, en daarmee de doorstroming van het treinverkeer. De grote piek van werkzaamheden is van 8 tot 24 oktober 2022: dan wordt er 16 dagen dag en nacht gewerkt aan beide kanten van het station, vanaf het spoor bij de Rijsterborgherweg tot de spoorsplitsing bij Snipperling. Dit meldt ProRail. 

Het spoor bij Deventer is aan vervanging toe. De rails, wissels, bovenleiding, spoorgrind en kabels en leidingen worden vernieuwd. Ook gaat ProRail op het station aan de slag met perrons, maakt het de passagierstunnel bij station Deventer waterdicht en wordt er werk verricht aan spoorviaducten. De wissels in Deventer worden slimmer ingericht, waardoor er minder terugkomt.

In totaal verdwijnen er vijftien wissels, worden er acht verplaatst en vier een-op-een vervangen. Hierdoor kunnen treinen beter doorrijden en is de kans op storingen kleiner. Het is de bedoeling dat de werkzaamhedeneind oktober voorbij zijn en reizigers efficiënter en comfortabeler kunnen reizen.

Weekendwerk in september

In de weekenden van 10 tot 12 september en 24 tot 26 september zijn er voorbereidende werkzaamheden. ProRail gaat dan onder meer aan de slag met het spoor over het spoorviaduct bij de Hoge Hondstraat/Stationsstraat. Ook voert het tijdens die weekenden zoveel mogelijk materiaal aan via het spoor. Dit om de hoeveelheid vrachtverkeer tijdens de grootschalige werkzaamheden in oktober te voorkomen.

Door: Nationale Transportgids