NS en ProRail staan feestelijk stil bij 150 jaar Zeeuwse Spoorlijn

Door Richard Heeres
2 min
De Zeeuwse Spoorlijn bestaat vrijdag 8 september 2023 precies 150 jaar. Sinds 1873 verbindt deze lijn met haar elf stations Zeeuwse en Noord-Brabantse steden en dorpen met elkaar. En met de rest van Nederland. Vrijdag 8 september en zaterdag 9 september vieren NS en ProRail die mijlpaal uitgebreid. Dat meldt NS.

Vrijdag 8 september rijdt vanuit Roosendaal de speciale ‘150 Jaar Zeeuwse Lijn Express’ met genodigden, onder wie 150 Zeeuwen en West-Brabanders, naar Vlissingen. In een Koploper horen de reizigers via het omroepsysteem een historische vertelling over de spoorlijn. Na aankomst in Vlissingen speelt het NS Orkest op het station en wordt de taart aangesneden.

Reizen met stempelkaart

Zaterdag 9 september is het feest voor iedereen op en langs de hele Zeeuwse Lijn. Met flinke korting kan iedereen met een stempelkaart tussen 10.00 en 17.00 uur heen en weer reizen over de Zeeuwse Lijn. De speciale tickets zijn te verkrijgen op ZeeuwseLijn.nl.

Activiteiten 

Op vrijwel alle stations hebben de gemeenten langs de lijn activiteiten georganiseerd. Iedereen die drie of meer stations bezoekt en daar ouderwets de stempelkaart laat ‘knippen’, krijgt - zolang de voorraad strekt - aan het einde van de dag de '150 Jaar Zeeuwse Lijn'-herinneringspin. 

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres