Storing: al uren geen treinen van en naar Zeeland

Door ANP
2 min
Vanwege een sein- en wisselstoring rijden er al enkele uren geen treinen tussen Roosendaal en Vlissingen. De NS meldde de storing aan het einde van de ochtend en verwacht dat het treinverkeer van en naar Zeeland rond 15.30 uur weer kan worden opgestart. Tot die tijd rijden er bussen tussen Bergen op Zoom, Rilland-Bath, Krabbendijke en Kruiningen-Yerseke. Tussen dat laatste station en Vlissingen rijden volgens de dienstregeling van de NS wel sprinters.

Volgens Omroep Zeeland kan de stremming gevolgen hebben voor bezoekers van het hulpverlenersevenement Rescue Zeeland in Vlissingen. Op de vorige editie van dat evenement, vijf jaar geleden, kwamen enkele tienduizenden mensen af. Volgens de regionale omroep is het ook vandaag erg druk in Vlissingen.

Pendelbussen

De organisatie van Rescue Zeeland had bezoekers opgeroepen om vanwege de verwachte drukte niet met de auto naar de Zeeuwse stad te komen, maar met het openbaar vervoer of de fiets. Vanaf station Vlissingen vertrekken pendelbussen naar het evenemententerrein. Het gratis toegankelijke evenement is bedoeld om mensen te laten kennismaken met verschillende hulporganisaties en reddingsdiensten, zoals de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie, de kustwacht en de brandweer. Veel organisaties verzorgen tijdens het evenement demonstraties, zowel op de grond als in de lucht en op het water.

Door: ANP