Nachttrein Amsterdam Centraal-Utrecht Centraal stopt ook in Hilversum

Door Richard Heeres
2 min
Vanaf 10 december 2023 gaat een nachttrein rijden tussen de stations Amsterdam Centraal, Hilversum en Utrecht Centraal. Afgelopen vrijdag hebben wethouder Bart Heller van de gemeente Hilversum en NS-regiodirecteur Irma Winkenius hun handtekeningen gezet onder een officiële overeenkomst hierover. Dit meldt de gemeente Hilversum.

De nachttrein sluit aan op het reguliere nachtnet van NS. Reizigers kunnen via Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal eenvoudig overstappen naar bestemmingen als Rotterdam Centraal, Den Haag Hollands Spoor en Schiphol Airport. Op zaterdagavond wordt de nachttrein vanuit Utrecht Centraal naar Hilversum aangesloten op de extra late trein uit Deventer.

150 jaar per spoor bereikbaar 

Wethouder Heller van de gemeente Hilversum ziet ook voordelen voor reizigers uit zijn stad: "Deze trein is er echt voor iedereen die op een laat tijdstip van en naar Hilversum wil reizen. Bovendien profiteren ook reizigers uit Midden- en Oost-Nederland van deze verbinding. Ook is het een mooi begin van een feestelijk jaar waarin Hilversum 150 jaar per spoor bereikbaar is."