NS pakt uitgiftepunten OV-fietsen aan

Door Richard Heeres
2 min
NS is 20 april 2023 begonnen met het ombouwen van alle ruim 170 uitgiftepunten van OV-fietsen waar geen medewerkers werkzaam zijn. Op veel stations is dit tot dusver op uiteenlopende manieren geregeld. Dat wordt nu duidelijker. Daardoor weten reizigers voortaan beter waar ze moeten zijn en kunnen ze overal op dezelfde manier snel en eenvoudig een OV-fiets huren of terugplaatsen. Dat meldt NS.

De kluis en de carrousel voor OV-fietsen verdwijnen. Op kleinere stations komt in de bestaande fietsenstalling een 'abri': een herkenbaar buisframe in blauw en geel. Op grotere stations verschijnen de komende tijd 72 ‘paviljoens’: glazen fietsenstallingen die alleen bedoeld zijn voor OV-fietsen.

Honderden extra OV-fietsen

Vanaf 20 april zijn de eerste drie uitgiftepunten klaar op de stations Deurne, Geldrop en Heeze. NS pakt de komende maanden de overige uitgiftepunten aan, circa twee à drie per week. Op veel van de vernieuwde OV-fietspunten komen meer OV-fietsen te staan, want de vraag naar deze fietsen neemt toe. In totaal komen er landelijk honderden OV-fietsen bij. Alle fietsen in de vernieuwde uitgiftepunten zijn voorzien van het nieuwe OV-fietsslot.