Ontspoorde treinstellen Voorschoten afgevoerd

Door ANP
2 min
De twee treinstellen van de NS-intercity die vorige week na een ongeluk bij station Voorschoten in een weiland belandden, zijn afgevoerd naar een bedrijventerrein in de buurt. Dat meldt een fotograaf ter plekke.

De treindelen werden dinsdag op rijdende platformen gezet, die ze via een speciaal aangelegde weg naar het bedrijventerrein vervoerden. Vanuit daar worden de treinstellen van de passagierstrein naar een loods Amersfoort gebracht. Voor de rit zijn ze speciaal ingepakt met wit plastic.

Herstelwerkzaamheden

De twee andere delen van de intercity staan zo'n zeshonderd meter verderop op het spoor. ProRail verwacht die in de nacht van woensdag op donderdag via Den Haag Mariahoeve en Gouda naar Amersfoort te vervoeren. Woensdag hoopt ProRail dan te kunnen beginnen met de herstelwerkzaamheden aan het spoor. "Daar liggen de spullen voor klaar", aldus een woordvoerder.

Bij het ongeluk waarbij eerst een vrachttrein en vervolgens de intercity op een spoorkraan botste, kwam de bestuurder van de kraan om het leven. Tientallen mensen in de trein raakten gewond.