OV-klantenbarometeronderzoek: mooie cijfers voor de provincie Utrecht

Door Richard Heeres
1 min
Provincie Utrecht is dik tevreden met de resultaten van het jaarlijkse OV-klantenbarometeronderzoek. Dit onderzoek meet de waardering van reizigers voor het openbaar vervoer in heel Nederland, maar ook per regio. Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht scoort een ruime voldoende. De tram krijgt zelfs een 8. Dit meldt Provincie Utrecht.

Na vanwege corona geen onderzoek in 2020 en een onvolwaardig onderzoek in 2021 kon in 2022 weer een OV-klantenbarometeronderzoek gehouden worden. Als de resultaten van 2022 met die van 2019 (het laatste jaar vóór corona) worden vergeleken, valt op dat de cijfers voor de provincie Utrecht redelijk stabiel zijn gebleven.

Tramcijfer in de lift

Het algemeen oordeel blijft bij U-OV bus een 7,8. Bij Syntus stijgt het van een 7,8 naar een 7,9. Het lijkt dat de tram nóg meer wordt gewaardeerd: van een 7,7 naar een 8. De Utrechtse tram is op hetzelfde niveau gekomen als andere trambedrijven in Nederland. Daarnaast valt op dat het nieuwe materieel sterk gewaardeerd wordt ten opzichte van de vorige peiling.