Reizigersvereniging: begrip voor ov-stakingen neemt af

Door Milan Bos
2 min
Reizigers hebben steeds minder begrip voor de stakingen in het openbaar vervoer, meldt reizigersvereniging Rover dinsdag. De organisatie roept de vervoerders en vakbonden op om tot een oplossing te komen voor de vastgelopen cao-onderhandelingen.

Volgens Rover wordt het voor veel reizigers steeds moeilijker om alternatieven voor het ov te vinden, waardoor zij steeds vaker afspraken missen en vrije dagen moeten opnemen omdat ze niet op het werk kunnen komen. "Dit toont wederom aan hoe belangrijk openbaar vervoer voor de reiziger en daarmee voor de samenleving is", aldus Rover-directeur Freek Bos.

Betere cao streekvervoer

Vakbonden FNV en CNV organiseren sinds een paar weken stakingen in het streekvervoer. Ook staan er de komende weken nog stakingen op de planning, waaronder tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. De vakbonden willen een betere cao voor het streekvervoer afdwingen. Zowel werkgeversvereniging VWOV als de vakbonden hebben inmiddels aangegeven het gesprek aan te willen gaan met een bemiddelaar om tot een oplossing te komen.

Door: ANP