Twee ingangen van station Lelystad Centrum dicht om veiligheidsredenen

Door ANP
2 min
Dinsdag 7 maart 2023 sluiten ProRail en NS twee afgelegen ingangen van station Lelystad Centrum. Het gaat om de ingangen in de onderdoorgang, gelegen aan de Visarenddreef. Deze worden door reizigers weinig gebruikt, maar veroorzaken indirect wel veel overlast. Dat meldt NS.

Overlastgevers en reizigers zonder geldig vervoerbewijs maken veel misbruik van beide afgelegen ingangen. Dat leidt vervolgens vaak tot verbale of fysieke agressie in de trein of op het station. Door de twee ingangen af te sluiten willen NS en ProRail dergelijke incidenten voorkomen en reizigers en collega’s zich veiliger laten voelen.

Meer toezicht

Na de sluiting maken alle reizigers gebruik van de andere vier ingangen van station Lelystad Centrum. Daar is meer sociale controle en toezicht. Al eerder werden maatregelen getroffen, zoals gerichte controleacties uitvoeren en het cameratoezicht uitbreiden. De gemeente Lelystad en de politie steunen de maatregel.

Vorig jaar sloten NS en ProRail ook een ingang van station Nijmegen als maatregel om de sociale veiligheid te verbeteren.