Minder openbaar vervoer: lange wachttijden bij overstap

Door Richard Heeres
2 min
Reizigers moeten bij een overstap vooral 's avonds en in weekeinden soms erg lang wachten bij een overstap. Dat concludeert reizigersorganisatie Rover op basis van bij het Meldpunt Minder OV binnengekomen meldingen. Daarover bericht Rover.

Personeelstekorten en weggevallen coronasteun hebben tot gevolg dat flink gesneden is in het aanbod van openbaar vervoer. Voor sommige reizigers kan de wachttijd in de avonduren en weekenden oplopen tot wel een halfuur.

Langere reistijd

Uit de eerste 175 bij het Meldpunt Minder OV van Rover binnengekomen klachten blijkt dat reizigers vooral te maken krijgen met minder reismogelijkheden, ongunstige dienstregelingstijden, slechtere aansluitingen en langere reistijd. De meeste klachten gaan over NS, gevolgd door Arriva en Connexxion. Vooral in de regio’s Rotterdam, Breda, Dordrecht en Utrecht klagen reizigers over slechte aansluitingen.

Herstellen openbaar vervoer

Rover roept reizigers op om zich te blijven melden via Meldpuntminderov.nl. Met de resultaten wil de reizigersorganisatie zich inzetten voor het zo snel mogelijk herstellen van het openbaar vervoer.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres