Liftwerkzaamheden op station Amsterdam RAI

Door Richard Heeres
3 min
Op station Amsterdam RAI is van 27 februari 2023 tot begin mei van dit jaar de lift naar spoor 3 en 4 buiten dienst. Spoorwegbeheerder ProRail gaat de liftinstallatie vervangen, omdat deze haar langste tijd heeft gehad. Dit meldt ProRail.

Tijdens de werkzaamheden op station Amsterdam RAI zijn perron 3 en 4 bereikbaar via de (rol)trappen. De lift op spoor 1-2 is gewoon bereikbaar. Wie naar station Amsterdam RAI wil reizen vanuit de richting Weesp en uitsluitend met de trein kan reizen als op het station liften aanwezig zijn, moet rekening houden met omreizen. Tijdens de werkzaamheden moet dan worden uitgestapt op station Duivendrecht. Om vanaf daar verder te reizen kan gebruikgemaakt worden van een taxi. Deze rijdt vervolgens naar station Amsterdam RAI. ProRail betaalt de taxikosten. De taxi is te bestellen via NS Klantenservice.

Amsterdam Zuid

Wie op station Amsterdam RAI is uitgestapt op spoor 3-4 en daar ontdekt dat de lift niet werkt, stapt in een trein richting Amsterdam Zuid en stapt daar uit. Daar kan vanaf spoor 2 de trein terug richting station Amsterdam RAI worden genomen, waar op spoor 2 met de lift vervolgens het station kan worden verlaten. Vanaf Amsterdam Zuid kan men ook de taxi bestellen via NS Klantenservice. Ook deze taxikosten betaalt ProRail.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres