Treinreizigers hadden dit jaar vaak te maken met treinuitval en vertragingen

Door Johanne Levinsky
2 min
Vaker dan in 2021 hadden treinreizigers dit jaar te maken met treinuitval en vertragingen. Op sommige dagen stond meer dan 10 procent van het treinverkeer stil. De belangrijkste oorzaken waren personeelstekorten, stakingen, problemen in het storingssysteem, regen en storm en aanrijdingen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van ProRail, meldt NOS. 

Ook het aantal treinen dat op de geplande tijden vertrok lag dit jaar lager dan in 2021. Bijna 10 procent van de treinen reed dit jaar met een vertraging van zeker 5 minuten. De grootste problemen ontstonden op 9 september toen er regionaal gestaakt werd maar er landelijk geen treinen reden.

Maximaal 520 grote storingen 

Ondanks dat het maximaal aantal toegestane storingen van 520 niet is overschreden, is bestuurder John Voppen niet tevreden. Volgens hem is er werk aan de winkel voor de spoorsector. “Laten we investeren in onze mensen en middelen om de prestaties te verbeteren.” Dat is op veel vlakken mogelijk, maar volgens Voppen moeten treinreizigers er wel rekening mee houden dat er nog altijd personeelstekorten zijn bij de NS, maar dat het aantal treinreizigers langzaam weer oploopt naar het niveau van voor corona. 

Door: Nationale Transportgids / Johanne Levinsky