Brief van tien dorpen aan Provincie Fryslân na gewijzigde dienstregeling Arriva

Door Johanne Levinsky
2 min
Provincie Fryslân heeft een brief ontvangen van tien dorpsbelangen van dorpen aan of in de nabijheid van het spoortraject tussen Leeuwarden en Harlingen. De dorpsbelangen zijn ontevreden over de veranderde dienstregeling van vervoerder Arriva. Dit meldt Omrop Fryslân.

De nieuwe dienstregeling is 11 december 2022 ingegaan. Sindsdien stopt de trein nog maar één keer in plaats van twee keer per uur op de stations Deinum en Dronryp. Volgens de dorpsbelangen druist dit in tegen de concessieafspraken met de provincie. Ze verzoeken Provincie Fryslân om Arriva ertoe te bewegen de veranderingen in de dienstregeling terug te draaien.

Minder flexibel reizen

Behalve om Deinum en Dronryp gaat het om de dorpen Baaium, Blessum, Jellum, Marsum, Ritsumazijl, Winsum en Wjelsryp. Doordat de trein nog maar eenmaal per uur stopt bij de nabijgelegen stations Deinum en Dronryp, zouden inwoners van deze dorpen minder flexibel kunnen reizen. Volgens woordvoerder Jacoba Hoeksma van Arriva gaat het om een tijdelijke verandering van de dienstregeling vanwege het huidige personeelstekort.

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres