Gerenoveerde stationshal Amsterdam Amstel feestelijk geopend

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
De volledig gerenoveerde monumentale stationshal van Amsterdam Amstel is vandaag feestelijk geopend. Anneke de Vries, directeur NS Stations en lid van de RvB, onthulde samen met mevrouw Sinja Alma, de dochter van kunstenaar Peter Alma, het informatiebordje bij zijn muurschilderingen. De kunstwerken zijn door de metamorfose weer in zijn geheel zichtbaar. Dit meldt NS.

De afgelopen twee jaar heeft de monumentale stationshal van Amsterdam Amstel een metamorfose ondergaan. NS heeft de stationshal een nieuwe indeling gegeven. Daarnaast zijn de verlaagde plafonds verwijderd en zijn de winkelcasco’s gerenoveerd en voorzien van nieuwe puien. Ook is de hal opnieuw geschilderd in de oorspronkelijke kleurstelling en is de Tickets & Servicewinkel verplaatst waardoor de wandschildering van Peter Alma weer volledig zichtbaar is. Tot slot is het natuurstenen beeld “De Terugblik” van Theo van Rijn weer op de oorspronkelijke locatie teruggeplaatst.

Vernieuwing stationsgebied

De metamorfose van de stationshal is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van het stationsgebied door gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam, GVB, ProRail en NS. Ondertussen zijn het nieuwe bus- en tramstation en de fietsenstalling onder het station inmiddels gereed. 

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS