Coronamaatregelen op stations verleden tijd, NS en ProRail verwijderen stickers

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
NS en ProRail gaan vanaf vandaag de stickers met de teksten ‘houd afstand’, ‘houd rechts’ en ‘mondkapje’ verwijderen. Nu het niet langer verplicht is om een mondkapje te dragen of anderhalve meter afstand te houden op het station worden deze maatregelen genomen. Het mondkapje in de trein blijft wel verplicht. Dit meldt NS.

In mei 2020 werden de eerste stickers aangebracht om de reizigers te wijzen op de toen geldende coronamaatregelen. Dat de stickers nu weer verwijderd worden is een belangrijk moment voor reizigers en ondernemers op de stations, omdat ze na anderhalf jaar afscheid nemen van de coronamaatregelen.

Eerst in Zeeland en West-Brabant

De stickers worden stapsgewijs verwijderd op alle stations. De stations in Zeeland en West-Brabant zijn als eerste aan de beurt. De bedoeling is dat eind oktober de stickers op alle stations verdwenen zijn.

Vanochtend zijn we in #Vlissingen begonnen met het verwijderen van de coronamaatregelen. Sinds zaterdag is afstand houden en een mondkapje niet meer verplicht op het station. In de trein is een mondkapje nog wel verplicht. https://t.co/kh93B4dKYx pic.twitter.com/ihUzBOkCQP

— NS online (@NS_online) September 27, 2021

Door: Nationale Transportgids