ProRail vernieuwt het spoor in Apeldoorn, gevolgen voor treinreizigers

Door Redactie Nationale Transportgids
2 min
Spoorbeheerder ProRail werkt van vrijdag 20 augustus tot en met maandag 30 augustus aan het vernieuwen van het spoor in Apeldoorn. Deze werkzaamheden waren voor februari gepland maar door het winterse weer werden ze verplaatst naar de komende periode. Dit meldt ProRail.

Het spoor was aan vervanging toe. ProRail vervangt de rails, de wissels, de bovenleiding, het spoorgrind en de kabels en leidingen. "We richten de wissels slimmer in, daardoor komen er minder terug. Hierdoor kunnen treinen beter doorrijden en wordt de kans op storingen kleiner", zo meldt de spoorbeheerder.

Het meeste werk gebeurt aan de oostkant tussen station Apeldoorn en de spoorsplitsing richting Apeldoorn Osseveld en Apeldoorn De Maten. Het gaat om het spoor ter hoogte van de Koning Stadhouderlaan tot het spoor ter hoogte van de Zutphensestraat (richting station Apeldoorn Osseveld) en de Laan van Erica (richting station Apeldoorn De Maten).

Geen treinen maar bussen

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Apeldoorn en Deventer en tussen Apeldoorn en Zutphen. Daarnaast is er op zaterdag 28 en zondag 29 augustus ook geen treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn. Er worden bussen ingezet.

Door: Nationale Transportgids