Arriva geeft medewerkers Noordelijke treinlijnen wollen das en sjaal cadeau

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
Samen met kunstenares Claudy Jongstra heeft WINK-treinen zijn gaan rijden, bedankt Arriva haar medewerkers van de Noordelijke treinlijnen voor alle inzet en energie in de afgelopen maanden. En daar hoort dit bijzondere cadeau bij. Dit meldt Arriva.

Kunstenaar Jongstra heeft op basis van de kleur indigoblauw en wolvilt een ontwerp gemaakt voor de das en sjaal. De accessoires zijn helemaal duurzaam en in Nederland geproduceerd. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland “Met deze bijzondere duurzame das en sjaal zetten we weer belangrijke stappen op weg naar een duurzame en circulaire toekomst.”

Duurzame en circulaire grondstoffen

Met duurzame garen van ecologische wol is door EE Labels uit Heerze de stof geweven. De kleermakers van Makers Unite uit Amsterdam hebben vervolgens vanuit de rollen stof de uiteindelijke das en sjaal gemaakt. De binnenvoering van de das is gemaakt van aangespoelde reddingsvesten. Het logo van Arriva en het label aan de binnenkant zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen.

Monumentale kunstwerken

Claudy Jongstra is wereldwijd bekend om haar monumentale kunstwerken en architectonische installaties, waarvan de organische oppervlakken en genuanceerde tinten haar meesterlijke innovaties in de eeuwenoude techniek van het maken en kleuren van wolvilt weerspiegelen. Jongstra's werk, vaak opgesteld in grote openbare ruimtes, is opgenomen in vele internationale musea en in privé- en bedrijfscollecties.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Arriva