ProRail verwerpt eisen FNV voor nieuwe cao

Door Redactie Nationale Transportgids
3 min
ProRail gaat niet in op de meldt ProRail.

Na maanden van gezamenlijk overleg tussen CNV Vakmensen, VHS Railprofessionals en FNV Spoor deed ProRail op 1 maart een eindbod richting de drie bonden. Leden van CNV en VHS stemden daarmee in. Deze bonden stelden wel aanvullende eisen rond de ‘Eerder stoppen met werken-regeling’ uit het eindbod. De achterban van FNV verwierp het bod, waarna de bond ProRail een ultimatum stelde. Dit meldt ProRail.

Recordprestaties

ProRail heeft veel waardering voor de inzet van alle medewerkers. “Dankzij hen hebben we voor de coronacrisis recordprestaties neergezet en rijden er ook tijdens de coronacrisis nog steeds treinen om reizigers met essentiële beroepen te kunnen vervoeren”, zo laat het bedrijf weten.

Mogelijk acties

Volgens de spoorbeheerder betekent de huidige situatie dat ProRail op dit moment nog geen nieuwe cao heeft. Het bedrijf verwacht dan ook dat leden van FNV Spoor gebruik gaan maken van hun recht tot actievoeren om zo hun eisen kracht bij te zetten. “Wat die acties precies zullen zijn, weten we op dit moment nog niet. De acties zullen altijd zodanig worden gehouden dat veiligheid op en rond het spoor te allen tijde gewaarborgd is. Ook de coronamaatregelen zullen worden nageleefd. ProRail heeft hierover goed contact met FNV Spoor”, laat het bedrijf weten in een bericht op de website.

Door: Nationale Transportgids